Haberler

IŞİD'in Elindeki El Bombaları Almanlara mı Ait?

Güncelleme:

IŞİD tarafından yayınlanan videoda gösterilen el bombalarının Alman yapımı "DM 41" olduğu iddiası ortaya atıldı.

ABD'nin Kobani'ye havadan yaptığı silah yardımının bir bölümünün yanlışlıkla IŞİD'in eline geçtiği iddiaları sürerken, IŞİD tarafından yayınlanan videoda gösterilen el bombalarının Alman yapımı olduğu iddiası ortaya atıldı.

Kutulardan çıkartılan el bombalarının "DM 41" tipi Alman üretimi bombalar olduğu kaydedilirken, bunların IŞİD'in eline nasıl geçtiği merak ediliyor.

PERŞMERGEYE YENİ MODEL EL BOMBASI GÖNDERİLDİ

Süddeutsche Zeitung gazetesinin askeri kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, "DM 41" tipi el bombaları eski model. Almanya'nın Peşmerge güçlerine gönderdiği silah ve mühimmat arasında ise "DM 41" tipi el bombaları bulunmuyor.

Almanya'nın Peşmergeye daha yeni model olan "DM 51" tipi el bombaları gönderdiği belirtilirken, eski model el bombalarının nereden ve kimler kanalıyla Suriye'ye, dolayısıyla da IŞİD'in eline geçtiği merak ediliyor.

Merak edilen bir diğer soru da, IŞİD'in elinde el bombalarının dışında başka hangi Alman silahlarının olduğu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Almanya Kobani Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

kara:

işidciler alman

19
0
yanıtYanıtla
mert kalleş:

BU SİLAHLAR TSK inin açık depolarından kolaylıkla çalınmış veya satılmış olabilir. Çünkü kaydı olmayan sdahalarda silah çok çok. .

4
14
yanıtYanıtla
kadir:

HEY BENİM KOYUN MİLLETİM TÜRK KÜRT DEDİLER YILLARDIR KARDEŞ KANI İLE BESLENDİLER. HALA BESLENİYORLAR ŞİMDİDE BİR TARAFI PARA İLE SATIN ALIP İSMİNE İŞ İT DEDİLER BU SEFERDE MAHSUM KÜRT HALKLARIN ÜZERİNE SALDILAR. . . HİÇ DÜŞÜNMÜYORMUSUNUZ BU SENERYOYU KİM HANGİ ÜLKELER YAZIYOR BİZ UYUMAYA DEVAM EDELİM ADAMLAR YERLERİNDEN OTURARAK KENDİ SİLAHKARI İLE BİZİ BİRBİRİMİZE KATLETTİRİYORLAR. . . . ALLAH BİZİM BELAMIZI VERMİŞ ÇUNKU HAK EDİYORUZ.

11
0
yanıtYanıtla
ne sandın:

tsk vermiştir. bağırmayın

4
7
yanıtYanıtla
ferhat:

lan gerizekalılar haclı orduları hem işide hem ypg ye silah satıyor para kazanıyor ölen saf müslüman oluyor abd kobanide attıgı her bomba için kalkan uçak için kürtlerden sefer başına 7 milyondolar para almış bunu barzani diyor abd hem işide silah veriyor hem kürtlere saf mısınız işid ilk çıktıgı zaman ellerinde keleş vardı 5 bin kişilerdi yüz binkişilik maliki ordusu tankı tüfegi uçagı varken silah bırakıp kaçtı işid musula kadar gitti abd silahlarını elegeçirdi buna göz yumuldu o silahlarla kobaniyi vurdular amerika bilerek işidi musula soktu silahları ele geçirtti maliki yönetimi tamamen amerikan yönetimindedir

11
0
yanıtYanıtla
xboy:

Allah yar ve yardımcınız olsun

7
3
yanıtYanıtla
BİR KÜRT OLARAK:

Şimdi Işid türkmenlere saldırıyor !!Gelip türkmenler için cephede savaşmazsanız yavşaksınız. .

7
3
yanıtYanıtla
kanayanyara:

işidin amerikan ingiliz alman israil işi oldugu herkes tarafından bilinen bir gerçek. . . şaşırmamak lazım.

9
1
yanıtYanıtla
özer öz.:

Bu iş aynı . . it kaç tazı kovala. . . pardon tavşan kaç, tazı kovala. . . . iti iti ısırmaz. . . minareyi çalan kılıfını hazırlar. . . amma ve''lakin, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Pislik yakında ortaya dökülür.

10
0
yanıtYanıtla
mert kalleş:

DİKKAT. . . AFYONKARAHİSARDAKİ PATLAMADA NE KADAR ALMAN EL BOMBASI VE SİŞLAHİ HAVAYA UÇTU BİLİNİYOR MU?YA BAZILARI DIŞARIYA GÖNDERİŞLLİP BU PATLAMADA HAVAYA UÇTU DENİP KAYIT SİLİM YAPILDIYDSA. DÜŞÜNDÜRÜCÜ DEGİL Mİ?

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title