Haberler

Mardin'in 6 İlçesi, Van ve Siirt'in İlçelerinde Sokağa Çıkma Yasağı

Güncelleme:

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçeleri ile Van'ın Erciş ve Siirt'in Kurtulan ilçelerinde 2. emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Mardin'in ilçelkerinin ardından Van’ın Erciş ilçesinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Akşam saatlerinde de Siirt'in Kurtulan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ERCİŞ'DE DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van’ın Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, IŞİD protestoları nedeniyle çıkan olaylar sonucu saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

MARDİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde saat 17.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

NUSAYBİN'DE OKULLARA SALDIRILDI, İPEKYOLU KAPATILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün gece aydınlatma direkleri devrilerek, mazot tanklarıyla barikatlar kurulan uluslararası İpekyolu halen kapalı bulunuyor. İpekyolu üzerine çıkıp gösterilerini sürdüren gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İpekyolu üzerindeki olaylar gün boyu sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Nusaybin ile merkezinde ise göstericiler, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vilayetler Birliği Anaokulu, Hükümet Konağı ve PTT şubesine taşlarla saldırıp, binalara hasar verdi. Bir dershaneye molotoflu saldırıda bulunan göstericiler, Otogar kavşağında bir aracı da ateşe vererek yaktı. İlçede göstericilerin barikatlarla yol kapatıp, müdahale eden polislerle çatışmaları sürüyor.

KIZILTEPE'DE 16 YARALI

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde esnaflar kepenk açmazken, olaylar gün boyu sürdü. İlçe merkezinde gösteri yapan gruplar yolları kapatırken bir grup ise uluslararası İpekyolu'nu barikatlarla kapattı. Polis, molotof ve taş atan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 16 kişi yaralandı.

HÜDA-PAR'A POMPALI İLE ATEŞ AÇILDI

Kızıltepe'deki olaylarda Hüda-Par ilçe binasına pompalı tüfekle ateş açıldığı iddia edildi. Parti yetkilileri açılan ateşte 2 kişinin yaralandığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (104)

RASİM ÖZ:

bunların kafasını kesmekte haklı ışid

45
27
yanıtYanıtla
ADALET:

IRKÇI DUYGULARINLA YINE KLAVYE DELIKANLILIĞA DEVAM RABBIM YA SENI ISLAH ETSIN YADA IŞİDİN KURBANLARINDAN ETSIN

yanıt0
yanıt0
baro:

kürd''e fırsat verme yarab, dehre sultan olma''sın, ayağı''nı çarık sıksın, gönlü huzur bulma''sın. vur sopa''yı al haracı, karnı bile doyma''sın, ol çeşme''den gavur içsin, kürd''e nasip olma''sınvasiyet''im oldur kim, kürd bin kerre yalvar''sın, inan''ma kan''ma, yakana bit, kapı''na kürd dadandır''ma YAVUZ SULTAN SELİM

48
21
yanıtYanıtla
Ayancuk:

Bunlari gördükce isidi anliyorum

33
19
yanıtYanıtla
dua:

ALLAH, askerimizi polisimizi korusun, ALLAH devletimize milletimize yardım etsin, ALLAH, vatan, millet, devlet düşmanlarını perişan etsin. AMİNN. . .

42
9
yanıtYanıtla
KEMAL D.:

PKK SOYSUZLARI ELI SILAHLINIZ DAĞDA GEVIŞ GETIRIR ELI SILAH TUTMAYANLARIDA MEMLEKTI KARIŞTIRIR . SIZMI KOBANI KÜRTLERINI SAVUNACAKSINIZ . SIZ ANCA KOBANILIYE KARŞI NEFRET TOHUMLARINI EKERSINIZ BU MEMLEKETTE. SIZ HAKLI OLAN EZILEN KUZEY IRAKLI SURIYELI KURTLERE KARŞI ANCA NEFRETI KORUKLERSINIZ . DIŞ GÜÇLERIN MAŞASI SIZ ÖNÇE AMERIKA ISRAİL INGILTERE AVRUPAYI PIROTESTO EDIN . BIRBUCUK MILYON MULTECI KURDE BIR KURUŞ YARDIM ETTIKLERI YOK . OYSA BU ÜLKE KAPILARINI ARDINAKADAR ACMIŞ DORT MILYAR DOLAR YARDIM ETMIŞ VEFASIZLIK NANKÖRLUK HIYANET SIZIN YAŞAM TARZINIZ OLMUŞBE

32
16
yanıtYanıtla
Okkes:

Agzina saglik. Bu serefsizlerin kendilerine faydalari yokki. . Isleri gucleri yakip yikmak

yanıt0
yanıt0
Gurbetci:

Ordaki PPK olmayan kürtler neden bunlara karsi cikmiyor ? Yoksa kürtlerin hepsimi ayni fikir

36
11
yanıtYanıtla
haktan:

aynı fikirdeler tabi ne sanmıştın ya

yanıt0
yanıt0
baran:

böyle günlerde bütün kürtler aynıyız. biriz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title