Haberler

IŞİD'den Yeni Taktik: Kobani'yi Ateşe Verdiler

Güncelleme:

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı.

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı. Akşam saatlerinde gerçekleşen büyük bir patlamanın ardından çatışmalar şiddetlendi.

IŞİD'in, Kobani'deki (Ayn el Arap) sınır kapısına yakın bölgede bomba yüklü araçla intihar saldırısı gerçekleştirdiği de öğrenildi.

SEKİZ NOKTADA YANGIN ÇIKARDILAR

Al Jazeera'nın haberine göre IŞİD akşam saatlerinde Kobani'ye yönelik yoğun havan saldırısı başlattı. YPG güçleri kasabanın batı tarafındaki savunmasını güçlendirirken IŞİD havanları da daha çok batı ve güney tarafinı hedef alıyor. Akşam saatleri ile birlikte koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için en az sekiz noktada büyük ateşler yakan IŞİD üyeleri kasabanın ortasına kadar ilerlemiş görünüyor.

Havanın kararmasıyla birlikte kasabada saat 17 sıralarında çok büyük bir patlama meydana gelirken patlamanın ardından çok şiddetli çatışmalar başladı. IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmek için ağır silahlarla saldırı düzenlerken, çatışmalar sırasında atılan bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yanındaki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

SINIR KAPISI YAKINLARINDA İNTİHAR SALDIRISI

IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar sırasında sınır kapısı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası yükselen alev topu sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla gözlendi. İki grubun karşılıklı izli mermi kullanması dikkat çekti.

Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, sınır kapısına 500 metre uzaklıkta bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini belirtti. Çatışmaların ilçenin güney kesiminde yoğunlaştığını vurgulayan İbrahim, "IŞİD güçleri bu kez Kobani'nin güneyinden yüklenmeye başladı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor ancak ilçenin batı bölümünde kontrolü ele geçirdik" dedi.

IŞİD'İN HEDEFİ SINIR KAPISI

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD'in saldırdığı ve PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin savunduğu Kobani'de 16 Eylül'den bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısı 800'ü geçti.

Gün içinde Kobani'deki IŞİD hedeflerine 5 hava bombardımanı düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyon hava güçleri akşam saatlerinde bölgedeki keşif uçuşlarını sürdürdü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kobani'de 7 IŞİD aracıyla 1 IŞİD binasının imha edildiğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mürşitpınar Kobani Dünya Güncel Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (9)

SULTANIM AYDEMİR:

. . . İNŞ. . . . KOBANİYİ. . . . . ALIRLAR. . . . .

32
16
yanıtYanıtla
Anti amerikancı:

bu ışid gerçekten savaşmayı iyi biliyor hemde şaşırtıcı bir şekilde , tahminim bu ışidi hiçbir gücün durduramayacağı anca kendi içlerinde bölünürlerse mağlup olurlar

27
9
yanıtYanıtla
mossad:

ışid kürtler ile savaşarak büyük bir hata yaptı önceden düşmanları ırak ile suriye idi şimdi hem kürtler hem iran hem abd çıkşı gibi bitişi de hızlı olacak

10
25
yanıtYanıtla
HPG63:

Turk arap ve farslar KÜRTLERDEN korktugu kadar kimseden korkmazlar o yuzden hic biseye sahip olmamizi istemezler 4 ulkede bizi asker olarak kullandi suriye golan tepesi meselesinde israile karsi kürt askerlerini kullandi TC guneydogu pkk ye Karsi kurt askerlerini kullandi saddam iran irak savasinda ön cephede kürt askerleri kullandi iranda saddama karsi kürt askerlerini kullandi bizde hic akil yok hep birbirimizi vurduk flistin devlet baskaninin dedigi Dedigi gibi ortadogunun basina gelibilicek en buyuk felaket kurdistanin kurulmasidir dedi ve gelecegin hatta ortadogunun en buyuk gucu biz olucZ bide bunaiisrail ve abd nin gelismis silahlari ve teknolojileri nide eklersek vay ortadogunun haline

12
22
yanıtYanıtla
BAŞTACIMIZSIN KOBANİM:

KAFİRLER İSTEMESE DE ( Kİ O KAFİRLER BELLİ) KOBANİ KÜRDİSTANIN KALBİ OLACAK

9
21
yanıtYanıtla
tax:

Allah kolaylik versin ellerinize saglik baslarim acilimina sacilimina bizim yapamadigimizi isit yapiyor.

22
7
yanıtYanıtla
kürdüm:

işidi destekleyen kişilerde işidin yaptığı katliama ve o günaha ortaktır. ve işd islam dini lekeliyor dünya güzü ünüde terürü bir din ilan etmek istiyor. ve dinimiz islamda zülme karşı mücaddle edip ve ölen kişi şehidtir allah daha iyi bilir. . çünkü ypg kafirle çatışıyor ve sizlerde destekliyorsunuz. . . düşünü iyice kimi desteklediğinizi. . .

11
9
yanıtYanıtla
misafir:

ABD neden buraya pyg ve pkk nin yerlesmesini istiyor. Bu nasil muttefik ve dost ulke. PKK yi burnumuzun dibine getir, daha cok asker oldursun kacsin. .

13
5
yanıtYanıtla
ÖMER DEDENİZ:

TÜRKLERİN TARİHLERİY BELLİYMİŞ OLUM SİZ NE İÇİYORSUNUZ YAW NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ HER İNSANIN TARİHİ BELLİDİR OLUM ATARLANIYORSUNUZ AMA GENE BİR İÇ SAVAŞ OLDUMU KÜRTTE TÜRKTE AYNI ÇEPHELERDE ŞAVASACAKSINIZ AGULLARIM BİZ BİRLİK OLDUKMU BİZİ HİÇ KİMSE TUTAMAZ LEN ANLAYIN YAW YAZIK GENÇLERİMİZE. . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title