Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay: "Barış ve huzur isteyenlerin seslerini daha gür çıkarıp, kaos ve fitneye geçit vermemelerini istirham ediyorum"

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, "Barış ve huzur isteyenlerin seslerini daha gür çıkarıp, kaos ve fitneye geçit vermemelerini istirham ediyorum" dedi.

Karaatay yaptığı açıklamada, Kobani kentindeki saldırılan bahane gösterilerek çıkarılan sokak eylemlerinde üzücü olayların yaşandığını anımsattı.

"Toplumun bilgi kirliliği içerisinde yanlış yönlendirilmemesi için ilçemizdeki olayların başından sonuna kadar sebep ve sonuçlarıyla değerlendirilmesi gerekmektedir" diyen Karaatay, şöyle konuştu:

"Olay günü belediyeye  gitmek üzere yola çıktığımda, telefonla beni arayan bir vatandaşımız makam aracıma bir saldırı yapılacağını söyledi. Bende böyle bir saldırı ile karşılaşmamak adına kendi makam aracım yerine, sivil bir araçla ilçeden ayrılıp kendi akaryakıt istasyonuma gittim."

-Belediyenin 19 aracı ateşe verilmiş

Daha sonra çalışanların telefonla kendisini arayarak belediye binasına saldırı yapıldığına ilişkin bilgi verdiğini anlatan Karatay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyeye ait 19 araç ateşe verildiğini öğrendim. Ne şahsımın ne de herhangi bir yakınımın bu saldırıyı kişiselleştirip, kamu malını koruma adına kesinlikle ilçe merkezine gitmesi ve göstericilere karşı fiziki müdahalede bulunması söz konusu değildir. Telefonlardan yakınlarıma ait kepenkleri kapalı olan tüm iş yerlerinin yakılıp, yağmalandığını öğrendim. Buna rağmen sükunetle, tüm yakınlarımı teskin edip olayların büyümesini önlemeye çalıştım."

Başkan Karatay, olayların devam ettiği sırada Vali Mustafa Tutulmaz'ın belediyeyi ziyaret edeceğini bildirmesi üzerine korumalarıyla ilçe merkezine hareket ettiğini yolda molotofkokteylli ve taşlı saldırı yapan grubun linç girişiminde bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine grubu uzaklaştırmak için korumaların havaya savunma amaçlı, bir kaç el uyarı ateşi açtığını ifade eden karatay, şöyle devam etti:

"Grup uzaklaştırılınca belediye binasına gidebildim. Saldırılar nedeniyle sayın Valimiz ve yetkililerle beraber binada saatlerce mahsur kaldık. Buna rağmen yine hiçbir şekilde silah kullanmadık.

İlçemizin huzuruna ve birlikte yaşam iradesine katkı sunmak için akıl ve vicdan sahibi herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Barış ve huzur isteyenlerin seslerini daha gür çıkarıp, kaos ve fitneye geçit vermemelerini istirham ediyorum." - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Kurtalan Karatay Kobani Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title