Haberler

İscehisar'dan Kısa Kısa

İscehisar Mehmet Çakmak Anadolu Lisesinin organize ettiği, Fen- Matematik ve Teknoloji Yarışmaları (FEMATYA) yapıldı.

İscehisar Mehmet Çakmak Anadolu Lisesinin organize ettiği, Fen- Matematik ve Teknoloji Yarışmaları (FEMATYA) yapıldı.

Yarışmalara ilçe merkezinde bulunan okulların yanı sıra Afyonkarahisar Kocatepe İlköğretim Okulu ile Oruçoğlu İlköğretim Okulları da katıldı.

Yarışmada, 1. Kademede birinciliğini Fatih İlköğretim Okulundan Bedirhan Aşkın, ikinciliği Oruçoğlu İlköğretim Okulundan Talha Sarlık, üçüncülüğü ise Sulçuklu İlköğretim Okulundan İsmail Özçelik aldı.

2. kademede Oruçoğlu İlköğretim Okulundan Mehmet Batır birinci, Fatih İlköğretim Okulundan Büşra Üres ikinci, Kocatepe İlköğretim Okulundan Mehmet Zeki Karaman üçüncü oldu.

Birinci gelen öğrencilere birer Cumhuriyet altını, ikincilere 75'er, üçüncülere de 50'şer lira verildi.

-ÇAKMAK ANADOLU LİSESİNE BAKIM VE ONARIM

(FOTOĞRAFLI)

İscehisar Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi ile öğrenci yurt binasına bakım ve onarım yapılıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İscehisarlı iş adamı Mehmet Çakmak tarafından yaptırılan bakım ve onarımda, okul ve yurt koridorları ve sınıflarına mermer fayans kaplaması yapılıyor.

Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik mermer fayansın kullanılacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Necdet Saraçoğlu, şunları söyledi:

"Okulumuzun İdari odaları, salon ve sınıflarla, Atatürk ve Türk büyükleri köşeleri yenilendi. Her yıl boya isteyen kirlikleri de mermer fayansla kaplatarak estetik görünümün yanında her yıl boya yapmaktan kurtulacağız. Bu çalışmalardan sonra bahçe düzenlemesi yapılacak. Yapılan çalışmalarımızda bize maddi ve manevi destekte bulunan Mehmet Çakmak beyefendiye okul yönetimi, öğretmen kadrosu ve öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. "

-KAYMAKAM ENGİN'DEN İADEYİ ZİYARET

(FOTOĞRAFLI)

İscehisar Kaymakam vekili Hakan Engin, Müftülük, Milli Eğitim, Tarım ve Mal Müdürlüğü ile Belediyeyi ziyaret etti.

Ziyaretlerde ilçenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçe Müftüsü Kemal Demirel ilçeden çok sayıda öğrencinin Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesine gittiğini belirterek, İlçede bir imam hatip okulunun yapılmasının ilçe için iyi olacağını belirtti.

Halk Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Balaban ise İscehisar için bir kültür ve tiyatro salonuna ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik de Halk Eğitim Merkezinin yanına tiyatro salonu yapılabilmesi için kendilerine düşen işleri yerine getireceklerini kaydetti.

Kaymakam Hakan Engin de ilçedeki tüm kurumların işbirliği ve dayanışmasıyla yapılamayacak bir işin olmadığını ifade etti.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title