Haberler

Denizli'de Oda ve Borsa Yöneticileri Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Denizli Ticaret Odası, Oda-Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Denizli Ticaret Odası, Oda-Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde, Denizli'deki oda ve borsa yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, 'Oda-Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı' düzenlendi.Toplantıya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık ile oda/borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Necdet Özer, 5174 Sayılı Kanunu'nun 99. maddesine istinaden ilde faaliyet gösteren Oda-Borsa Yönetim Kurulları Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Oda-Borsa Yönetim Kurulları Müşterek Toplantısı'nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Denizli olarak birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Son TOBB seçimlerinde de Denizli'nin etkinliğini gördük ve önemli görevler aldık. Artık yaşanılan sorunların daha hızlı çözüleceğine inanıyoruz. Bu tür toplantılarda da sorunlarımızı masaya yatırıp, tartışma imkanı bulacağız. Toplantı sonuçlarını da yönetim kurulu üyesi olmam dolayısıyla TOBB'a bizzat ileteceğim. Toplantıların verimli geçmesini temenni ediyorum" dedi.Başkan Özer'in TOBB'da görev almasının Denizli adına şans olduğunu dile getiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci, "Bizler istek ve sorunlarımızı gerek TOBB'a gerekse de ilgili bakanlıklara iletiyorduk. Fakat şimdi bunları, Sayın Özer'in TOBB yönetim kurulu üyesi olması dolayısıyla kendisine iletiyoruz ve daha çabuk çözümlere ulaşıyoruz. Bu avantajla işimiz daha kolay olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

TOBB'da temsilci bulunmasının önemine değinen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de, "Denizli'de son 20 yılda zahire pazarının yeri üç defa değişmiştir. Şimdi tekrar pazarın taşınmasıyla ilgili yeniden girişimler var. Bu pazar artık şehir dışında geniş bir alanda kurulmalı ve bir daha taşınmamalıdır. Ayrıca gıda işletmelerinde mühendislere uygulanan yüksek asgari ücret uygulaması ile ilgili yeniden düzenlemeye gidilmesini beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

DTO Başkanı Necdet Özer, toplantının ardından TOBB'a iletmek üzere bir metin üzerinde anlaştıklarını belirterek, "Sanayi kenti Denizli'de son 7-8 yıldır sıkıntı var. Benzer illerimizin gerisinde kalıyoruz. Bu sebeple yatırımcılarımızı nasıl harekete geçiririz diye düşünmemiz lazım. Gelecek yıllarda geri kalmamak, Denizli'nin bu özelliğini taşıması için çalışmalar yürütüyoruz. Tekstille ilgili Uzak Doğu'dan getirilen bir takım ürünlerin Türkiye'ye girişinde belgelendirme söz konusuydu. Bu Denizli'yi çalışır hale getirdi. Ancak son zamanlarda bu Uzak Doğu ürünlerinin, Serbest Ticaret Anlaşması yaptığımız ülkeler üzerinden Türkiye'ye girdiğini belirledik. Bu konuda TOBB bünyesindeki Tekstil Birliği ile çalışmalarımız var. İsteğimiz ürünlere, menşei şahadetname uygulaması yapılması yönündedir. 500 milyar dolar ihracat hedefine Denizli 15 milyar dolar olarak katkı sağlamayı hedefliyor. Bunun için ulaşım sorunu çözülmelidir. Kaklık Lojistik Merkezi, bir an önce faaliyete geçirilmeli, özellikle de Büyük Anadolu Projesi'nin (BALO) Denizli'den de bir an önce geçmesini ayrıca havaalanın daha kullanışlı hale gelmesi için çalışmalar yürütülmelidir. Kıdem tazminatı ile ilgili en son toplantıda yine anlaşılamadı. Bu konuda hem işçi hem de işveren mağdur durumda, bir an önce kıdem tazminatları ile ilgili problemler çözülmelidir"dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title