Haberler

İşadamı Cinayetinde Tahliye Çıkmadı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, geçen Haziran ayında öldürülen işadamı 31 yaşındaki Demokan Özkaynak'ın cinayet sanığı 52 yaşındaki Burhan Ataalp, çıkarıldığı mahkemede, "Önce onlar ateş etti." dedi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, geçen Haziran ayında öldürülen işadamı 31 yaşındaki Demokan Özkaynak'ın cinayet sanığı 52 yaşındaki Burhan Ataalp, çıkarıldığı mahkemede, "Önce onlar ateş etti. Ben suçsuzum" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Ataalp'in talebini reddetti.

Geçen 12 Haziran'da, sponsor oldukları Uluslararası Gourmet Riders Festivali'ne katılmak için arkadaşı Levent Bakıray ile Günlüklü Koyu'na giden Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak'ın oğlu Demokan Özkaynak, kendisine verilen plaketi aldıktan sonra Bakıray ile birlikte festival alanından ayrıldı. İddiaya göre, festival alanındaki malzemeleri yükleyen Halikarnas Şirketler Grubu'na ait TIR'ın önünü kesen otel sahibi Burhan Ataalp, Özkaynak'ı çağırması için sürücü Mevlüt Küçüker'i tehdit etti. Bunun üzerine Özkaynak, Günlüklü Koyu'ndaki festival alanına döndü. Burada silahların ateşlenmesi sonucu Demokan Özkaynak ile arkadaşı Levent Bakıray ve Nihat Polat yaralandı. Özkaynak, götürüldüğü hastanede hayatını kaybederken, Levent Bakıray Marmaris'e sevk edildi, Nihat Polat da ayakta tedavi gördü. Olaydan sonra şüpheli Ataalp tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaklaşık 10 aydır 'kasten adam öldürmek' iddiasıyla Fethiye Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ataalp, bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10'uncu kez hakim karşısında çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Burhan Ataalp avukatlarıyla birlikte katılırken, Demokan Özkaynak'ın babası Bilgin Özkaynak ise duruşmada müşteki sıfatıyla hazır bulundu.

Mahkemede Burhan Ataalp ve avukatları, önceki duruşma olduğu gibi bu duruşmada da tabancayı önce ateşleyenin Özkaynak olduğu için olayın meşru müdafaa olduğunu iddia ederek tahliyesini talep etti.

Tutuklu bulunduğu süre boyunca maddi ve manevi olarak zarar gördüğünü belirten Burhan Ataalp, "İncir çekirdeğini doldurmayacak bir otopark kavgası yüzünden olay buralara geldi. Olay tarihinde ben Demokan Özkaynak'ın Bilgin Özkaynak'ın oğlu olduğunu bilmiyordum. Eğer bilseydim hemen babasını arardım. Basit bir otopark tartışması ölümlü bir olaya dönüştü. Olay sırasında bende yaralandım. 3 dakika içinde jandarmaya haber verdim. Jandarma gelene kadar tesiste bana pansuman yapıldı. Karşı taraf olayı tamamen farklı yöne çekerek iftira atmıştır. Bu delillerle de ortaya çıkmıştır. Ben olayın böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Ataalp'in tahliye talebini reddedeh mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek ses kayıtlarının incelenebilmesi için duruşmayı 21 Haziran'a erteledi. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title