Haberler

İş Süresi Bitti, İşi Bitmedi

Güncelleme:

Diyarbakır'da İş-Kur tarafından bir köy okuluna geçici işçi olarak yerleştirilen Şahabettin Açan, iş süresi bitmesine rağmen okuldan kopamadı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl İş-Kur tarafından bir köy okuluna geçici işçi olarak yerleştirilen Şahabettin Açan, iş süresi tamamlanmasına rağmen okuldan kopamadı. 5 derslikli okulu bir hafta gece ve gündüz demeden çalışarak boyayan Açan, bahçeye fidan dikip, öğrencilere oyun alanları oluşturarak, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Bu örnek davranıştan dolayı Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Süleyman Ergin aracılığı Açan'a yaptığı yardımlarla tanınan Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu tarafından plaket verildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan Karacadağ Bey Kaya mezrasında ikamet eden 35 yaşındaki 7 çocuk babası Şahabettin Açan, geçtiğimiz yıl İş-Kur tarafından köy okuluna geçici işçi olarak yerleştirildi. Açan'ın çalışma süresi, 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunun sona ermesiyle tamamlandı. Ancak Açan okuldan kopamadı. Okul yönetimiyle görüşen Açan, 5 derslikten oluşan okulda gönüllü olarak çalışmaya başladı. Yönetimin desteğiyle kolları sıvayan Açan, bir hafta gece ve gündüz demeden çalışarak, okulu baştan aşağıya boyadı. Okul bahçesine fidan da diken açan, çocuklar için oyun alanı da oluşturarak, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi.

Açan, İş-Kur çerçevesinde işe yerleştikten sonra okul için kolları sıvadığını anlatarak, "Okul müdürü ile beraber burada okulumuzu kurtarmak için çaba içerisine girdik. Ağaçlandırma ve çevre düzenlemesini yapmaya başladım. Ancak İş-Kur sürem bitti. Bitmesine rağmen ben de kendim veli olarak katkı sağlamak için yine hizmetin içine girdim. 5 dersliği 1 haftada boyadım. Bazen okuldan anahtarı alıp hafta sonu da çalışıyordum" dedi.

Okulda eğitim gören çocukların kış aylarında çamur içerisinde kaldığını anlatan Açan, "Okul yönetimin desteğiyle 5 günde kendi imkanlarımızla kaldırım yaptık. Çocuklar temiz ve hijyenik bir şekilde sınıflarına girip çıksın. Okulların hizmetli personellere ihtiyacı vardır. Ayrıca okul içlerinde oyun alanları yapılmalı. Çünkü çocuklar oyun alanlarıyla beraber sürekli okula geliyor" diye konuştu.

Kendisinin okul okumadığını da belirten Açan, "Her şeyi devletten beklememiz gerekir işsizim çalışmıyorum 1 haftamı verdim severek yaptım yapmayada devam ediyorum ben okul okumadım ondan dolayı çok zorluk çekiyorum cahil kaldık tüm çocuklarımıza ailelere sesleniyorum çocuklarınız okutun okutunki topluma faydalı olsunlar geleceklerini garanti altına alsınlar okul okumayan hayatı hüsran oluyor okuyan bir insan bey gibi yaşıyor okumayanda sürünerek yaşıyor aradaki farklar ortada" diye konuştu.

Şahabettin Açan'ın yapmış olduğu örnek davranışından dolayı kendisine Sur Özergin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Süleyman Ergin tarafından bir plaket verildi. Şahabettin

Açan'ın kendi köylüsü olduğu için gurur duyduğunu belirten Ergin, "Şahabettin kardeşimin gösterdiği fedakarlık beni duygulandırdı. Şahabettin, çalışkan ve fedakar bir kardeşimizdir. Böylesi güzel bir çalışmadan dolayı kendisine sonsuz teşekkür ederim. Örnek davranışından dolayı da kendisini kutluyorum. Bu davranışını da plaketle onure etmek istedik. Bizi kırmayıp plaketimizi de aldığı için kendisine teşekkür ediyorum. Vatana, millete kim hizmet ederse hep yanında olacağız ve kendisine her zaman destek olacağız" diye konuştu.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise Şahabettin Açan'ın göstermiş olduğu duyarlılığı tebrik ettiğini belirterek, "Şahabettin Açan velimiz okulun tuvaletlerinden tutun boyasına, parkesinden tutun, ağaçlandırmasına kadar hiç bir ücret talep etmeden yaptığının bilgisini aldık. Bizler çok memnunuz, böylesi gönüllü velilerimizin çoğalması lazım. Allah razı kendilerinden olsun bu bir insanlık görevidir" diye konuştu.

İşadamı Süleyman Ergin'in aracılığıyla Şahabettin Açan'a verilmek üzere hazırlanan plaketi Açan'a taktim eden ve yaptığı yardımlarla tanınan Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu ise, "Şahabettin Açan kardeşimin yaptığı örnek davranış beni oldukça duygulandırdı. Bu konuyu değerli ağabeyim işadamı Süleyman Ergin bey ile paylaştım o da taktirle karşıladı ve kendisine bir plaket hazırladı ve bu plaketi de benim taktim etmemi uygun gördü. Bu tür örnek davranışlar her zaman hayırlıdır. Kendisini yapmış olduğu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title