Haberler

İş Arayanlar İstihdam Etkinliğinde Buluşuyor

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği, Adana’da başladı.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği, Adana'da başladı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Bugüne kadar benden iş isteyen vatandaşların büyük bir kısmı ya iş beğenmiyor ya da nitelikli bir mesleğe sahip olmamasına rağmen çok farklı iş talep ediyor. Eğer bu problemleri aşarsak inanıyorum ki Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 10'un çok altına düşecek" dedi.

İŞKUR'un organize ettiği 5. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği, Çukurova Üniversitesi'nde başladı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, geçen yılki istihdam etkinliklerini 15 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini ve 450 kişinin işe yerleştirildiğini kaydetti.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise Türkiye'de istihdamla ilgili en önemli problemin iş beğenmeme olduğunu kaydetti. Uzunkaya, "Açıkça söylüyorum. Rakamlar ortada. Adana'da 80 bin işsiz görülüyor ama Adana iş gücü piyasasının aktörleri de diyor ki İŞKUR'a, '40 bin çalışana ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımıza eleman temin edemediğimizden dolayı işyerlerimiz de atıl kapasite ile çalışıyor, gerekli verimi alamıyoruz.' Bu ne demek oluyor ki, iş arayan arkadaşlarımıza nitelik kazandırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş de Türkiye'nin çevresinde savaşların yaşanmasına rağmen Adana'da istihdam ve işsizliğin çözüm yollarını aramanın büyük bir gelişme olduğunu kaydetti. Dünyada 200 milyonun üzerinde işsizin 70 milyonunun genç olduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Suriye krizine rağmen, Irak'taki krize rağmen ve 15 temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye'de işsizlik oranı bugün yüzde 10'dur. Ülkemizdeki işsizlik oranının önemli problemlerden biri iş beğenmeme ve aynı zamanda nitelikli bir iş gücüne sahip olmamamızdan kaynaklanıyor. Bugün eğer bu problemleri aşarsak inanıyorum ki Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 10'un çok altına düşecek. 4 aydır Adana valisiyim, bugüne kadar benden iş isteyen vatandaşların büyük bir kısmı ya iş beğenmiyor ya da nitelikli bir mesleğe sahip olmamasına rağmen çok farklı iş talep ediyor. Hem bölgenin hem dünyanın en güçlü ülkesi olacağız. Bunu Allah'ın izniyle, Cumhurbaşkanımızın sayesinde, memleketimizin sayesinde, devletimiz ve siz milletimiz sayesinde gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu etkinliklerin de bunun en güzel öncüleri, örnekleri olduğunu düşünüyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrencilerin çoğunlukta olduğu kalabalık, iş stantlarını ziyaret etti.

Etkinliğin açılış törenine iş arayanların yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın da aralarında bulunduğu kent protokolü katıldı.

Etkinlik, 21 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Mahmut Demirtaş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title