Haberler

İran Sınırı Ablukaya Alındı

Güncelleme:

Van'ın Saray ilçesi kırsalında bir askeri şehit eden teröristlerin kaçmaması için İran sınırı ablukaya alındı.

Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Keçikayası ile Örenburç köyleri arasında devriye görevi yaparken teröristlerce pusuya düşürülen askeri araç, halen olay yerinde inceleniyor. Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, İran sınırını adeta ablukaya aldı.

Helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda stratejik bölgelere özel eğitimli komandolar indiriliyor.Dün akşam saatlerinde İran sınırında bulunan Keçikayası Piyade Birliği'nden Örenburç Piyade Birliği'ne gitmekte olan askeri araç, teröristlerce pusuya düşürüldü. Çıkan çatışmada Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Yaralılar, askeri helikopterle Van'a taşınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TERÖRİSTLERİN İRAN'A KAÇMALARI ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Gecenin karanlığından faydalanarak kaçan teröristlerin İran'a sızmalarını önlemek için bölge adeta ablukaya alındı. Sınır karakollarında kırmızı alarm verilirken, operasyona havadan da helikopterler destek veriyor. PKK'lıların kaçabileceği tüm startejik noktalara da özel eğitimli komandolar indiriliyor. Öte yandan olay yerinde askeri yetkililerin inceleme yaptığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

title