Haberler

İran'dan Alman Diplomatlara Gözaltı

Tahran Yönetimi, İran'da Tartışmalı Seçimlerin Ardından Patlak Veren Olaylarla İlgili Olarak Almanya'yı Suçladı. İran Devlet Televizyonu, Geçen Ayki Aşure Günü Etkinlikleri Sırasında Muhaliflerin Çıkardığı Olaylara Karıştıkları Gerekçesiyle İki Alman Diplomatın Gözaltına Alındığını Bildirdi. Berlin İse Böyle Bir Gelişmeden Haberdar Olmadığını Açıkladı.

Tahran yönetimi, İran’da tartışmalı seçimlerin ardından patlak veren olaylarla ilgili olarak Almanya'yı suçladı. İran devlet televizyonu, geçen ayki Aşure Günü etkinlikleri sırasında muhaliflerin çıkardığı olaylara karıştıkları gerekçesiyle iki Alman diplomatın gözaltına alındığını bildirdi. Berlin ise böyle bir gelişmeden haberdar olmadığını açıkladı.

İRAN'DA BİTMEK BİLMEYEN ÇATIŞMA SÜRECİ - FOTO ANALİZ

DÜNYA BU GÖRÜNTÜLERİ KONUŞMUŞTU  

İran devlet televizyonu, İstihbarat Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Almanya'nın Tahran Büyükelçiliğinde görevli iki diplomatın sekiz kişinin öldüğü olaylarda gözaltına alındığını belirtti.

İranlı yetkili, "Yogi" ve "İngo" takma isimli iki diplomatın Aşure Günü etkinlikleri sırasında çıkan olayların "planlanmasında rol aldıkları” gerekçesiyle yakalandığını söyledi.

Gerçek isimleri açıklanmayan Alman diplomatların serbest bırakılıp bırakılmadıklarına ilişkin bilgi verilmedi.

Aynı gün olay yerinde hazır bulunan İsveç maslahatgüzarı da gözaltına alındıktan 24 saat sonra serbest bırakılmıştı. İran makamları, İsveç'in girişimi ve Viyana Sözleşmesi doğrultusunda maslahatgüzarın serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Tahran yönetimi, Haziran ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından seçim sonucuna itiraz eden muhalefet yanlılarının gösterilerinde bazı yabancı diplomatlar ve diğer görevlilerin olay yerinde yakalanmalarını, “Batılıların bağımsız bir ülkenin içişlerine açıkça müdahalesi” olarak değerlendirmişti. 

Başkentte 27 Aralık 2009'daki olaylarda resmi bilgilere göre sekiz kişi hayatını kaybetmiş, 120'si polis yüzlerce kişi yaralanmış, milyonlarca dolarlık maddi hasar meydana gelmiş ve hükümet karşıtı gösterilere katılan en az 500 kişi gözaltına alınmıştı.

BERLİN YALANLADI

Alman Hükümet Sözcüsü Andreas Peschke ise İran medyasında çıkan haberleri yalanlayarak, "Bizim edindiğimiz bilgiye göre, hiçbir Alman diplomat 27 Aralık'taki olaylarda gözaltına alınmadı" dedi.

Peschke, Alman diplomatların protesto gösterilerine müdahil olduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title