Haberler

İran'da Füze Tatbikatı

İran'da, Devrim Muhafızları'nın füze tatbikatının ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.

İran'da, Devrim Muhafızları'nın füze tatbikatının ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.

Resmi haber ajansı IRNA, Devrim Muhafızları'nın planlı tatbikatlarından olan füze tatbikatının ilk aşamasında hava savunma sistemlerinin test edildiğini duyurdu.

İran yapımı olduğu belirtilen hava savunma sistemleri bünyesindeki füze fırlatma rampalarından, uzun menzilli füzelerin fırlatılmasının denendiği kaydedildi.

Tatbikatta ayrıca yeraltındaki füze hangarlarından füze fırlatma sistemlerinin ilk kez denendiği ve gerektiğinde füzelerin en kısa süre içinde buralardan fırlatılabileceği belirtildi.

Ülkenin savunma gücünü artırmayı amaçlayan tatbikatın sonraki aşamalarında Devrim Muhafızları'na bağlı kara, deniz ve hava unsurlarının da görev alacakları bildirildi.

IRNA'nın haberinde, İran'ın kısa, orta ve uzun menzilli füzelerinin yeni versiyonlarının da test edileceği tatbikatın, "olası saldırılara karşı savunma amaçlı olduğu ve bölge ülkeleri için 'dostluk ve barış' mesajı taşıdığı" ifade edildi. - TAHRAN

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title