Haberler

Irak'taki Olaylar Mardin Ekonomisini Olumsuz Etkiledi

Güncelleme:

Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, IŞİD militanlarının Musul kentine düzenlediği saldırının Mardin ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nasır Duyan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak'ın Musul kentine düzenlediği saldırının Mardin ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

IŞİD militanlarının Musul ile başlayıp Irak'ın değişik kentlerini işgal etmesi bölgeye ihracat yapan Mardin OSB'deki fabrikaları olumsuz etkiledi. Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan, bu işgalin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, "Geçen hafta Musul'da başlayan olaylar Mardin OSB'deki fabrikaların ihracatında yaklaşık yüzde 18'lik düşüşe neden oldu. Olayların devam etmesi bölgemizdeki fabrikaları büyük sıkıntıya sokacaktır" dedi.

Mardin OSB'nin ticaretinin yüzde 70'ini Irak ile yaptığını söyleyen Duyan, Irak'ın Türkiye için ikinci büyük pazar olduğunu ve son gelişmelerle bu pazarda ciddi anlamda sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Duyan, fabrikalarda ciddi bir bekleyiş olduğunu belirterek, "İnşallah bu sorun kısa bir süre içinde çözülür ve eskisi gibi ticarete devam edilir" ifadelerini kullandı.

OSB'DEN GELEN PİS KOKULAR VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR

Mardin OSB'de alt yapı yetersizliğinden dolayı çevreye yayılan pis kokular bölgede ikamet eden vatandaşların tepkisine neden oldu. Ağır kokunun yaz ayları ile birlikte arttığını belirten vatandaşlar, OSB sorumlularının bu konuya çözüm bulmasını istedi. Mardin OSB Başkanı Nasır Duyan ise kendi sorumluluk alanlarında bulunun bölgede alt yapı çalışmaları yaptıklarını ancak ağır kokunun büyük oranda Zergan Deresi'nden geldiğini ve bu bölgenin de Kızıltepe Belediye Başkanlığı sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Mardin OSB Su Arıtma Tesisi Sorumlusu Sadettin Kılıç, tesis hakkında bilgi verdi. Kılıç, Mardinin ilk arıtma tesisinin organize bölgesinde oluşan endüstriyel atık sular fiziksel kimyasal ve biyolojik yöntemlerle arıtıldıktan sonra alıcı ortamlara verildiğini söyledi. Kılıç, tesiste koku oluşumunun temel kaynağının biyolojik sistemler olduğunu söyledi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mardin Musul Işid Irak Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title