Haberler

Irak'taki İnsani Yardım Faaliyetleri

Türkiye, Irak'taki Türkmenleri yalnız bırakmıyor AFAD ekibi, Irak'ın Kerkük kentindeki Leylan Çadır Kampı'nda kalan 125 Türkmen aileye gıda kolisi ve battaniye dağıttı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'ın Kerkük kentindeki Leylan Çadır Kampı'nda kalan 125 Türkmen aileye insani yardımda bulundu.

AFAD ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bir grup gazeteciden oluşan heyet, Leylan Çadır Kampı'nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında hem kamptaki insani durum yerinde görülerek, gerekli notlar alındı hem de AFAD'ın gönderdiği gıda kolileri ve battaniyeleri, kampta kalan 125 Türkmen aileye dağıtıldı.

625'inci tırın dağıtımı gerçekleştirildi

AFAD Basın Müşaviri Doğan Eşkinat, yaptığı açıklamada Irak'a gönderilen 625'inci tırın dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Musul'un, terör örgütü IŞİD'in eline geçtiği 10 Haziran'dan bugüne kadar Irak'a 624 tırla gıda, ilaç ve barınma malzemeleri gönderdik. Bugün 625'inci tırın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Toplamda 5 bin 400 battaniye ve 500 gıda kolisi dağıttık" dedi.

AFAD'ın Duhok'ta kurduğu iki kampı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) devrettiğini aktaran Eşkinat, Irak'taki sığınmacılara yönelik insani yardımlara devam edeceklerini bildirdi.

Yardımların dağıtımına katılan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Sözcüsü Ali Mehdi de AFAD'ın, Leylan Kampı için 60 büyük çadır gönderdiğini söyledi. 114 metrekarelik her bir çadırda 8 oda olduğunu kaydeden Mehdi, kamptaki yatak, buzdolabı, ocak, mutfak eşyası, battaniye gibi diğer malzemelerin de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından karşılandığını belirtti. Mehdi, Türk Kızılay'ın da insani yardımlarıyla kamptaki Türkmen sığınmacıların yaralarını sardığını ifade etti.

AFAD, TİKA ve Kızılay'a teşekkür

Kerkük İl Meclisi Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Hasan Turan ise konuşmasına AFAD, TİKA ve Kızılay'a teşekkür ederek başladı. Irak'ta, terör örgütü IŞİD'in saldırılarıyla birlikte yüzbinlerce Türkmen'in göçe maruz kaldığını anlatan Turan, şunları söyledi:

"Çatışmalar nedeniyle evini terketmek zorunda kalan Türkmenlerin ciddi ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçların karşılanması için Irak hükümetinden bugüne kadar gereken yardımı alamadık. Mesela bu kampın okula ve daha iyi şartlara ihtiyacı var. Bugün yağmurda buraya geldiniz. Bu insanların nasıl şartlarda kaldığını yakinen gördünüz. Türkmen sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin yardımlarına devam etmesini istiyoruz." - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Ali Mehdi Türkiye Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title