Haberler

Barzani: IŞİD Artık Sadece Kürtlerle Savaşıyor

Güncelleme:

IKBY Başkanı Barzani, terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye'de hedef değiştirerek artık sadece Kürtlerle savaştığını iddia etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü IŞİD'in, Irak ve Suriye'de hedef değiştirerek artık sadece Kürtlerle savaştığını iddia etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani'nin, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Mark Baret ve Erbil Başkonsolosu Alan Gipxat'ı kabul ettiği belirtildi.

"IŞİD ŞU AN SADECE KÜRTLERE KARŞI SAVAŞIYOR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Terörist örgüt, Irak ve Suriye'deki savaşlarını bırakmış ve hedeflerini değiştirmiştir. IŞİD, şu an sadece Kürtlere karşı savaşıyor. Kürtler de onları yenilgiye uğratıyor" ifadelerini kullandı.

"KAYBETTİĞİMİZ YERLERİ GERİ ALIYORUZ"

IŞİD için "terörist devlet" nitelemesinde bulunan Barzani, merkezi Irak hükümetinin, silah ve donanım açısından Peşmergeye ambargo uygulamasına rağmen savaştıklarını belirterek, "IŞİD'in eline, iki devlet ordusunun silahları geçti. Ancak Peşmerge güçleri, onların taktiklerini çözdü ve ilerleyişlerini durdurdu. Birçok bölgede geri çekilmek zorunda kaldılar. Daha önce kaybettiğimiz yerleri geri alıyoruz ve kalan bölgeleri de kısa zamanda özgürleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Askeri yöntemlerin yeterli olmadığını vurgulayan Barzani, örgütün ekonomik kaynaklarının kurutulması ve Suriye'nin de IŞİD için güvenli bölge olmaktan çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Yardımlarından dolayı Fransa halkı ve Cumhurbaşkanına teşekkür eden Barzani, Fransa'nın dar zamanlarında yanlarında olduğunu, Avrupa ülkelerinin yardım etmesi için de ciddi teşvikte bulunduğunu kaydetti.

FRANSA: HER ZAMAN KÜRT BÖLGESİNİN YANINDAYIZ

Fransa Bağdat Büyükelçisi Baret de terörizmle mücadelelerinde her zaman Kürt bölgesinin yanında olduğunu bildirdi. Barzani'nin görüşlerinin önemine dikkati çeken Baret, bu tespit ve düşüncelerin kendileri için oldukça aydınlatıcı olduğunu ifade etti. Peşmerge güçlerinin IŞİD'le mücadelesinin takdire şayan olduğuna işaret eden Baret, bu savaşın sadece Irak için değil bütün dünya için önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Fransa Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (68)

niğdeli:

yemezler. ordaki kürtleri kahraman, savaşçı, direnişçi ve bir o kadar masum gösterme çabalarınız. . . . ve yüzünüze düşmüş kin ve kan pisliği. . . yemezler barzo yemezler. . . Müslüman bile değilsiniz. . .

21
27
yanıtYanıtla
XYZ:

SENİN ŞU SARIKLI KAFANI DA BİR KOPARSALAR ZİL TAKIP OYNACAM

21
18
yanıtYanıtla
che:

meraklıysan git sende kes . . embesil. . .

yanıt0
yanıt0
deli dumrul:

Bence TÜRKİYEnin etrafına duvar örelim 10 milyar bilemedin 15 milyar dolar. . . Roma çimentosu kullanırsak 10 bin yıl bile dayanır ( aptallar dayanmaz diye yazmasın araştırın. . ) deniz içinde 2000 yıl garantisi var huu haaa haaa. . bari duvarı biraz yüksek yapalım imece usülü çalışılır hani. ne bok yerse yesin diğerleri PKK mkk nah girer bida içeri. . . bağış kampanyası açalım ilk bağış benden 1000 dolar. .

25
8
yanıtYanıtla
siverekli:

YPG nin yenileceğini sanan zat malesef ki sadece sanmakla kalıcaksın YPG iş it lere karşı destansı bir direniş sergiliyor.

14
18
yanıtYanıtla
Ergun:

ulan bilmeyen de bu peşmergeleri kahraman sanır ! be asalaklar, sahibiniz abd''nin ve onun uşakları olmasaydı IŞİD çoktan o toprakların yeni sahibi olmuştu. sizin ancak sahada kaybedip kameralar karşısında kendinizi kahraman gibi gösterirsiniz ama dünya biliyor ne olduğunuzu !!!!

31
1
yanıtYanıtla
işte işler nereye gidiyor görüyonuzmu:

işitt abd olmasın sizin kökünüze kezzap atacakda abd yardım ediyo yoksa işitin bu kesip biçme işini cok seviyorum.

19
12
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

SİNEĞİN ISIRMASINDAN KAÇIP, YILANIN ISIRMASINA RIZA GÖSTERDİNİZ, MÜSLÜMAN OLMAYAN ÜLKELERİN GÖZÜ PETROLDE, ONLAR KARDEŞ KANINDAN BESLENİYOR AKLINIZI BAŞINIZA ALIN.

21
9
yanıtYanıtla
stratejist:

bu coğrafya bölücülerden temizlenene kadar asla bu savaş bitmeyecek.

28
1
yanıtYanıtla
selen:

Barzaninin aklı yeni başına gelmiş. YPG den sonra onurlu direnişin ne demek olduğunu hatırladı.

17
12
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title