Haberler

Tuzhurmatu'da IŞİD Kuşatma Altında: 200 Militan Öldürüldü

Güncelleme:

Tuzhurmatu'nun Yenice nahiyesinde IŞİD militanları kuşatma altında iki köyün kurtarıldığı operasyonda 200 IŞİD militanının öldürüldüğü, 98'inin yakalandığı belirtildi.

Irak'ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.

IŞİD KUŞATMA ALTINDA

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, peşmerge, Şii gruplarına ait Asaib Ehil el-Hak örgütü, Abu Fadıl Abbas ve Bedir Tugayları, 500 Türkmen ve 200 PKK'lıdan oluşan büyük bir grup, Tuzhurmatu'nun Yenice nahiyesi ve çevresini elinde bulunduran IŞİD militanlarını kuşatmaya aldı. İlk çatışmalar, Selam ve Albu Hasan köylerinde yaşanırken, köyler kısa sürede IŞİD'in elinden kurtarıldı. Çatışmalar, Tuzhurmatu ilçesinin 10 kilometre güneyindeki Rahmet köyünde devam ediyor.

200 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Salahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan ve bugün devam eden çatışmalarda yaklaşık 200 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 98 militanın da yakalandığını söyledi. 8 araç ve yüzlerce silahın ele geçirildiğini aktaran Muhtaroğlu, kısa sürede örgütün elindeki Yenice nahiyesinin de kurtarılacağını ifade etti. Muhtaroğlu, Tuzhurmatulu 500 kişilik silahlı Türkmenin de operasyona destek verdiğini kaydetti.

PEŞMERGE VE PKK'DAN ORTAK OPERASYON

Dört koldan IŞİD'in kuşatmaya alındığını anlatan Muhtaroğlu, bir grup PKK'lının, Tuzhurmatu yakınındaki El Sıddık Askeri Havalimanı'na yerleştiğini söyledi. Muhtaroğlu, buradaki peşmerge ve PKK'lı grubun IŞİD'e yönelik operasyona başladığını bildirdi.

SAVAŞ UÇAKLARI KÖPRÜYÜ BOMBALADI

Öte yandan Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, IŞİD'in, Tuzhurmatu bölgesine silah ve militan sevkıyatını önlemek için Tuzhurmatu-Tikrit arasında bulunan Zegeytun Köprüsü'nü vurduğu belirtildi. Köprünün bombardımandan sonra kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yenice Irak Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (145)

manas:

PKK ile savaşan herkese selam olsun Türk dostu işide selam olsun

37
38
yanıtYanıtla
utanmazankaradiyar@hotmail.com:

MANAS insan ol sen de müslümanmısın burdan sana sayardım ama yayınlamazlar

yanıt0
yanıt0
YUKSEKOVAsusqunum_qulum@hotmail.com:

MANAS kökünüzü korutacağız sizi ırak ve suriyede yok edeceğiz.Bunu tüm müslüman kardeşlerimiz görecek. İŞİDİN uzaktan yakından müslümanlık ile alakası yoktur. Müslümanların kafasını kesen ırzına geçen canilersiniz hepinize yetecek kadar toprağımız ve kefeniniz var.

yanıt0
yanıt0
hakanseldaugur7980@gmail.com:

aynen manasa katılıyorum sana sonuna kadar devam...

yanıt0
yanıt0
stü helelphotobahri@hotmail.com:

pkk ya kurban olasan işid elıne iki insan kafası alıp poz vermış bu müslümanlıkmı hey namusuz

yanıt0
yanıt0
serdar:

pkk yandaslarina bakin .. gelmisler burda artislik yapiyorlar .. 300 bin pesmerge , 500 bin irak ordusu , 1 milyon suriye arab ordusu milyonlarca sii ve iran özel askerleri , yapg ve yandaslari , ve ELEBASINIZ ABD hepiniz birlik oldunuz ufacicik bir guruba karsi birde utanmadan arlanmadan artistlikmi yapiyorsunuz bir kac isid domuzu öldürünce? daha düne kadar 3,5 atiyordunuz , bugün sartlarin esid oldugundan bahsediyorsunuz , bu nasil esitlik lan hiyarto? sen bunun adina esitlikmi diyorsun? allahima kitabima zaten kendimizde gördükki sizin alayiniz gelse bu isid denilen yaratiklari yenemez .. pesmerge ve irak ordusu gibi donunu toplayan kaciyor ahahaha

44
23
yanıtYanıtla
hamzaaaa.ahmet04@hotmail.com:

pkk nın savaş taktiği eze eze yavaşça bitirir piskolojikmen düşmanı kafayı yer kürtler sabırlıdır siz işidin kürtleri yeneceğinimi sandınız gidin güney doğuda askerlik yapmış kafayı yemiş ecladınıza sorun sakın haaaaaaaaa gaza gelip kendinizi harcatmayın akılı olun la gerizekalılar ....

yanıt0
yanıt0
hakan ipekcem_ant@hotmail.com:

evet kürtler sabırlıdır adamlar inatla ve sabırla amerikadan yardım aldı fransa da hazır kıta beklio amaa sunu bilinki ab d ne kürtlere ne turklere yardım eder edersede illaki bişeyleri alır veyaz uzerine konar

yanıt0
yanıt0
kurdistanlı:

Işid e karşı tam bir sufyan ordusu oluşmuş amerika paşaları emri altında şii ler ile pkk peşmergeler..

45
22
yanıtYanıtla
milligöruşte buluşalım:

ey pkk cıları savunan ahmaklar sizler işdi temizemi çıkarıyosunuz bebekkatılleri apocular sahtekarlar allah belanızı budunyada olmazise ahırettte verecek

21
39
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title