Haberler

IŞİD Müftüsü Musul'da Yeni Fetva Yayınladı

Güncelleme:

Kürdistan Yurtseverler Birliği Musul Sorumlusu Penciwini, İŞİD'in "Maliki askerlerinin eş ve kızları militanlara helaldir" fetvasına dikkat çekti.

Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) Musul Sorumlusu Halo Penciwini, peşmergenin ele geçirdiği bölgelerden hiçbir şekilde çıkmayacağını bildirdi.

Penciwini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusunun bıraktığı boşluğu peşmergenin doldurmaya devam edeceğini ifade ederek,"Peşmerge girdiği bölgelerden hiçbir şekilde çıkmayacaktır. Bu bölgeler, Irak askerlerinin kontrolündeyken güvenlik durumu çok iyi değildi. Neredeyse her gün bombalı saldırılar düzenleniyordu. Irak güçlerinin sağlayamadığı güvenliği peşmerge sağlayacak" dedi.

MALİKİ ORDUSU GÜVENLİĞİ SAĞLAYAMAZ

Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin, sadece Şiilerden kuracağı ordunun, ülkenin güvenliğini sağlamayacağını ileri süren Penciwini, "Irak ordusu, IŞİD saldırılarında ağır darbe aldı. Ordunun toparlanması kolay olmayacak. Başbakan Maliki, yeni bir ordu kurma girişiminde bulundu. Ancak bu güç, sadece Şiilerden oluşuyor. İçerisinde Sünniler ve Kürtler yok. Yalnızca Şiilerden oluşan bir ordu, ülkede güvenliği sağlayamaz" diye konuştu.

Penciwini, ellerine gelen istihbarat bilgilerine göre Musul'da IŞİD'in sürekli toplu katliamlar yaptığını iddia etti.

MALİKİ ASKERLERİNİN EŞ VE KIZLARI MİLİTANLARA HELALDİR

IŞİD müftüsünün Musul'da yeni bir fetva yayınladığını ileri süren Penciwini, şöyle devam etti:

"Bu fetvaya göre Maliki için çalışan tüm asker ve polislerin eş ve kızları militanlar için helaldir. Bu fetva nedeniyle binlerce kadın ve genç kız zarar görecek. Bu fetvayı onaylamayan birçok Sünni imamın kurşuna dizilerek idam edildiği bilgisi geldi bize."

Kaynak: AA / Dünya

Celal Talabani Musul Irak Dünya Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (321)

antikıro:

peşmergelerin bedava sunduğu bu hizmet için fetva çıkartmalarına gerek yok ki

4
64
yanıtYanıtla
muhammedmuhoagavc@gmail.com:

islam dini kurucusu muhammed bin abdullahin savaslarda yaptigi gibi,isid de ayni yoldan devam ediyor normal yani,ornek almasi muhammedi!

4
48
yanıtYanıtla
.............trkcll06@yahoo.com:

seni allah kahr ile gazap eylesin

yanıt0
yanıt0
malikerboran1990@hotmail.com:

serefsiz insan kafir

yanıt0
yanıt0
fikrif.bilici@gmail.com:

sen hangi dine mensubsun kimi örnek alıyorsun

yanıt0
yanıt0
BÜNYAMİNatuncay29@mynet.com:

ULAN UKALA,DENSİZ,KENDİNİ BİLMEZ CAHİL ADAM ; SEN İSLAM TARİHİ HİÇ OKUDUN MU? BU KIYASLAMAYI NERDEN YAPIYORSUN. TÖVBE ET TÜM MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLE

yanıt0
yanıt0
xxxxfernandeslider@hotmail.com:

islam dini sen ve senin gibiler ve Allahu Ekber diyerek adam kesen dinsizler yüzünden kötüleniyo. peygamber efendimiz kimsenin namusuna göz dikmemiştir. ayrıca eş olarak evlenmiştir hanımlarıyla. sen hangi dine mensupsun bilmiyorum ama biraz saygılı ol peygamberimize karşı

yanıt0
yanıt0
eda:

Bu kudurmus katillerle birlikte olmaktansa intihar etsinler daha iyi, kaldiki intihar eden kadinlar olmus.Düsündükce yürek dayanacak gibi degil.Allah bu kansiz, soyu bozuklari, cünkü insan denilemez bunlara köklerini getirsin insallah.

39
5
yanıtYanıtla
aliyuksele@htmail.com:

yazınızı takdir ettim, ama yanlışlıkla yanlış puan verdim, özür dilerim

yanıt0
yanıt0
EDAA DİNLEemrecan09@hotmail.com:

İNTİHAR ETMESİN SAVAŞSIN ÖLSÜNLER...İNTİHAR ETMEK OLMAZ...ALLAH DA KENDİNİZİ ÖLDÜRMEYİN DİYOR...

yanıt0
yanıt0
Tüm 321 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title