Haberler

Peşmerge ve Şii Milislerin Desteklediği Irak Ordusu Süleymanbeg'i Aldı

Güncelleme:

Peşmerge güçleri ve Şii milislerin destek verdiği Irak ordusu, IŞİD militanlarını püskürterek Salahaddin vilayetinin Süleymanbeg nahiyesini geri aldı.

Peşmerge güçleri ve Şii milislerin destek verdiği Irak ordu birliklerinin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarını püskürterek, Salahaddin vilayetinin Süleymanbeg nahiyesine girdiği bildirildi.

OPERASYON YAPILDI

Bölgedeki AA muhabirinin, güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, ordu birlikleri, Amirli nahiyesinden sonra aynı bölgede bulunan terör örgütü IŞİD kontrolündeki Süleymanbeg'e operasyon düzenledi.

IŞİD KAÇTI AMA KESKİN NİŞANCILAR PUSUDA

Ordu birliklerinin, dünden bu yana devam eden saldırıları karşısında, IŞİD militanları bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Ancak bazı noktalara yerleştirilen keskin nişancılar, nahiyeye giren güvenlik güçlerini hedef almaya devam ediyor.

DUMANLAR YÜKSELİYOR

Nahiye dışına çıkan IŞİD militanlarıyla ordu güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği görüldü. Nahiyede çatışmaların etkisiyle yanan bazı evlerde hala alevlerin ve dumanların yükselmesi dikkati çekti.

BÖLGEDE MAYIN TARAMASI YAPILIYOR

Bu arada nahiyede mayın arama tarama çalışması başlatan bomba imha uzmanları, buldukları patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.Öte yandan çatışmalarda IŞİD militanı 39 kişinin teslim olduğu bildirildi.IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, Irak'ın çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD hava unsurları da IŞİD'e ait hedeflere hava saldırıları düzenliyor.Süleymanbeg nahiyesi de 12 Haziran'da IŞİD'in eline geçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymanbeg Işid Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (53)

CAFER:

Hpg63 denen asosyal herif Oğlum sende bir gram erkeklik olsa 24 Saat sanalda durağına gidersin Peşmergenin yanına o yürek sende o yok artık hayatın buraya kapılmış dünyan bura olmuş Allah Akıl Fikir versin sana Pkk işte senin gibileri bulur onların gözünde bir gram değerin yok ölsen varya onların umurunda olmassın boş herif herşeyi bırak Öbür dünyada cehennemde napacaksın

40
29
yanıtYanıtla
Ensari:

Heyt be bir şehri Müslümanları insanları daha Işıdın zulmünden kurtardı Kahraman Kürt Milleti. Faşistlere kapak olsun. Kalpten gidecekler:)))

48
20
yanıtYanıtla
ZAKO:

Allah Allah, benim az önce gördüğümde Işid kadın-erkek cansız pkklıları doldurmuş pikapın arkasına, karpuz satmaya gidiyor gibi götürüyordu :)

24
43
yanıtYanıtla
HPG63man_tgx63@hotmail.de:

Haber kaynagi soyle bizde bakalim. . . . .

yanıt0
yanıt0
ademadem@hotmail.com:

dikkatli baksaydın onlar senin konsolosların olabilir

yanıt0
yanıt0
adem:

Kurtler göruyonuzmu , demekki duzenli orduya karsi capulcularin sansi yok , pkk da Turk ordusu karsisinda yok olmaya mahkum , siz baris görusmelerine dua edin, yoksa hepinizi 1 milyon sene sonra kömur olarak tekrar yeryuzune cikartacaklardi

17
46
yanıtYanıtla
BAĞDEŞTLİalaaddinok21@hotmail.com:

bar fırıg atma 1 milyon sene sonra soyun yer yüzünde kalmaz

yanıt0
yanıt0
nusra:

Mal mal yorumlar yapmayın arkasına bile bakmadan kaçan peşmerge değilmiydi ırak ordusu değilmiydi avruba ve abd karışmasa kökünüzü kazıyacaklardı özellikle peşmerge denen yahudi uşakları cehenneme odun hepsinin leşleri.

20
26
yanıtYanıtla
adanalı:

işit=türkiye kürtler türkmenlere düşmanlık etmeyip kurtardılar bence en iyisini yaptılar dünyanın gözünde kahraman oldular bir anda mazlum insanların kurtarıcısı oldular en azından türkler gibi türkmenlerin katledilmesine seyirci olmadılar buda gösterdiki klavye başında havlamakla olmuyor bu işler

38
6
yanıtYanıtla
çukurcu:

silah abd den almandan zaten abd nin hava gücü malum yukardan neredeyse bisiklete binen ışidlilere bile bomba yağdırıyor durum böyleyken peşmergede elini kolunu sallaya sallaya kahraman havalarında ilerliyor halbuki peşmergenin ne olduğunu 1 ay önce gördük.

18
26
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title