Haberler

Irak Güçlerinin Daeş'e Yönelik Operasyonları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki askeri heyeti kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki askeri heyeti kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani ile Austin, Erbil'de bulunan Başbakanlık resmi konutunda gerçekleşen toplantıda, Enbar, Selahaddin, Kerkük ve Musul'da terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı.

Barzani ile Austin, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlara dahil olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ve örgüte karşı mücadeleye olumlu katkılar sağlayacağını belirtti. Barzani, "Türkiye'de güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK arasında yeniden başlayan şiddet olaylarından endişe duyduğunu" belirterek, "Bu konuda tek çözüm yolu müzakere masasıdır. Şu aşamada bütün güçlerimizi DAEŞ'in ortadan kaldırılmasına yoğunlaştırmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Austin de Peşmerge güçlerinin DAEŞ'e karşı verdiği mücadeleden övgüyle söz ederek, ABD'nin bu konudaki desteğinin devam edeceğini kaydetti.

Görüşmede Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Lloyd Austin Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title