Haberler

Irak Güçlerinin Daeş'e Yönelik Operasyonları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Diyala'ya bağlı Germeser bölgesinde Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı birimlerin kurulacağı haberlerine tepki gösterdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Diyala'ya bağlı Germeser bölgesinde Haşdi Şabi'ye bağlı silahlı birimlerin kurulacağı haberlerine tepki gösterdi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin emriyle Germeser bölgesinde Haşdi Şabi birliklerinin kurulacağı yönündeki iddialardan haberleri olmadığını belirterek, "Kürdistan'ın hiçbir bölgesinde Haşdi Şabi yoktur. Kürdistan Bölge Başkanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Mesut Barzani, defalarca kez Haşdi Şabi'ye ihtiyaç olmadığını söyledi. Peşmerge Bakanlığı da buna ilişkin açıklama yaptı ve hiçbir silahlı güce gerek olmadığını bildirdi" dedi.

Söz konusu bölgede Haşdi Şabi'nin kurulacağına ilişkin, şu ana kadar resmi hiçbir yazı gelmediğini aktaran Yaver, "Bütün silahlı birlikler Peşmerge Bakanlığı'na bağlıdır. Peşmerge Bakanlığı dışında hiçbir silahlı güce ihtiyaç yoktur. Oluşmasına da izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Peşmerge Sorumlusu Mustafa Çavreş de, böyle bir gelişmeden haber edilmediklerine dikkat çekerek, "Hiçbir şekilde Haşdi Şabi'ye destek vermiyoruz. Bu bölgede hiçbir silahlı güce izin vermeyeceğimizi de vurgulamak istiyorum. Bu ister Haşdi Şabi olsun isterse de başka bir grup" şeklinde konuştu.

Çavreş, bölgenin tamamının terör örgütü DAEŞ'ten temizlendiğine işaret ederek, DAEŞ'in varlığının halen tehlike oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title