Haberler

Irak Güçlerinin Daeş'e Yönelik Operasyonları

Irak'ta Tikrit kentinin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından Kerkük'te sığınmacı durumundaki 4 bin kişinin şehre döndüğü bildirildi.

Irak'ta Tikrit kentinin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasının ardından Kerkük'te sığınmacı durumundaki 4 bin kişinin şehre döndüğü bildirildi.

Irak Göç ve Göçmeler Bakanı Derbaz Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tikrit ilinin DAEŞ'ten kurtarılmasından sonra Kerkük'te sığınmacı olarak kalan 4 bin Tikritli evlerine döndü. Bu sürecin hızlanması için gerekli tüm ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Bakanlık olarak 2 milyar dolar bütçeleri olduğunu ifade eden Muhammet, son 6 ayda sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için 250 milyon dolar harcadıklarını kaydetti. Aile başı 800 dolar ödediklerini anlatan Muhammet, Irak merkezi hükümetinin gerekli bütçeyi sağlaması halinde daha fazla sığınmacıya yardım edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Tikrit Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title