Haberler

İnsanlık Tarihi İçin Bugün Büyük Gün

Güncelleme:

NASA, 2021'de Mars'a gidecek ilk insanları taşıyacak Orion uzay aracıyla ilk denemesini bugün gerçekleştirecek.

ABD, Ay'dan sonra Mars'a da insanoğlunun ayak basması için tarihi adımı bugün atıyor. Yaklaşık 20 ay sürecek ve 4 astronotun da içinde bulunacağı Mars yolculuklarına temel olacak olan Orion uzay kapsülü ilk yolculuğunu bugün yapacak.

Uçuşun dün yapılması bekleniyordu ancak hava koşulları, fırlatma sahasına giren bir gemi ve füzenin ateşleme sistemindeki arızadan ötürü fırlatma bugüne ertelendi.

4.5 SAAT UÇUP DÜŞECEK

Orion, bugüne kadar geliştirilen en büyük füze olan Delta IV Heavy ile uzaya fırlatıldıktan sonra uzayda, yaklaşık 6 bin kilometre irtifada, Dünya'nın çevresinde 4.5 saat yol kat ettikten sonra Meksika'nın Baja California Eyaleti açıklarında Büyük Okyanus'a düşecek. Orion saatte 32 bin kilometre hızla atmosfere yeniden girdikten sonra ve paraşütler yardımıyla suya yumuşak iniş yapacak.

İlk uçuşta birkaç test de gerçekleştirilecek. Amerikan Uzay Ajansı, öncelikle Ay misyonunda kullanılan Apollo kapsüllerinden daha büyük ve ağır olan Orion'u uzaya taşımak için tasarlanan Delta IV roketlerinin performansını görecek.

İÇİNE PLASTİK ÖRDEK KONULACAK

İkinci olarak Orion'un füzeden zamanında ve sorunsuz ayrılıp ayrılmadığı test edilecek. Son olarak da Mars kapsülünün Dünya'ya sorunsuz geri dönüşünün nasıl olacağı sınanacak. İnsansız gerçekleştirilecek bu denemede Orion'un içine plastik bir ördek konulacak.

ORION UZAY KAPSÜLÜNÜN ÖZELLİKLERİ

ÇAPI: 5 metre

YÜKSEKLİK: 3.3 metre

KAPASİTESİ: 4 Astronot

TAHMİNİ İLK YOLCULUK: 2021

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Dünya Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (73)

Kizilordu Horasan:

Sadece uzaydaki ucsuz bucaksiz kaynaklar acisindan degil, bundan 65 miliyon sene önce Dinazorlari yok eden 12 km büyüklügünde uzay kayasi yarin bizimde kapimiza dayandigi an bu isin ne kadar önemli ve hayati oldugunu anliyacaksiniz ancak is isten gecmis olucak. Ne utandirici ki bugüne kadat Türkiye bayraginin kendi iradesi ile Uzay da salanmis olmamasi. Biz Imamordusu yetistirirken, elin adam gelecege yatirim yapiyor. Kimse gocanmasin ancak aslinda biz nefes almayi bile hak etmiyoruz. Insanlik adina hicbir positiv katkimiz yok, tam tersi Islam ülkeleri kangölüne cevrildi, buda daha utanc verici ya neyse. Durmak yok yolmaya devam.

32
7
yanıtYanıtla
marsta müslümanlar zaten var:

gercek söylüyorum su anda zaten orada müslümanlar var, ben bunu bir evliyadan dinledim, ama bekliyelim bakalim, amerika uydusunu göndersin. oradaya varinca astranotlari marsli müslümanlar karsilayacaklar. ve . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10
20
yanıtYanıtla
OnurMobil-IOS:

Bizimkiler: "Allah'ın işine karışılmaz" :D

25
2
yanıtYanıtla
HAKİKAT ve ADALET:

ABD yaşanacak yeni dünya ararken Türkiye hala lazları, çerkezleri, kürtleri, . . . . . . türkleştirmeyle meşgul olduğundan ülke perişan durumda. Bırak da herkes olduğu ve bildiği gibi yaşasın. Kime ne zararı olabilirki. . . . . .

23
3
yanıtYanıtla
Genc bakis:

Arkadaslar eger yarin bizim Teyyip ''Marsi da Müslümanlar kefşetti'' der ise sakin sasmayin :))

17
8
yanıtYanıtla
amed:

türkler ancak ırkçılık yapaıp kürt dilini yasakalr

11
13
yanıtYanıtla
manisa:

sizin dünyaya gelişiniz hata hani şuan herşey serbest neler yaptığınızı herkes görüyor geçimsiz insanlarsınız gittiğiniz heryerde sorun var sorunlu insanlarsınız

yanıt2
yanıt7
Humanistm@m.m:

Almanlar Ordaki Türkler içinde ayni seyleri söylüyorlar. ..

yanıt0
yanıt0
cumali:

adamlar uzay gemisi yaparlar ve bununla övunurler bizlerde okullari cami yapariz ve bununla övunuruz.

15
8
yanıtYanıtla
üffffff:

ne uğraşıyosunuz cahiller?cübbeliye verin 50 dolar her istediğinizi anlatsın size

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title