Haberler

İnsanların Kanları Üzerinden Hesap Yapılıyor

Güncelleme:

Suriye Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, "Suriye'deki iç savaş 6 yılını dolduruyor. Artık orası iç savaşın yaşandığı yer değil, süper güçlerin oyun oynadığı, bulmaca çözdüğü mekânların başında geliyor. İnsanların kanları üzerinden hesap yapılıyor" dedi.

Şanlıurfa'da 60 sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla içinde insani yardim malzemelerinin bulunduğu tırlar yola çıktı. Tırların 1'i Batman'a, 3 tır da Suriye'ye gönderildi. Malzemelerin gönderilme törenine Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Müftüsü İhsan Açık ve STK temsilcileri katıldı.

SARAÇ: ARTIK ORASI İÇ SAVAŞIN YAŞANDIĞI YER DEĞİL

Suriye Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, Suriye'nin süper güçlerin oyun sahası olduğunu ifade ederek, "Suriye'deki iç savaş 6 yılını dolduruyor. Artık orası iç savaşın yaşandığı yer değil, süper güçlerin oyun oynadığı, bulmaca çözdüğü mekânların başında geliyor. İnsanların kanları üzerinden hesap yapılıyor. Uluslararası güçler büyük bir gayret içerisinde. Biz de 60 STK kuruluşunun bir araya getirdiği Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu olarak 6 yıldır yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yardımlar Halep kırsalında giden 3 tır yardımla, şartlı yardımla gelen Batman'a gidecek olan bir tır yardımdan ibarettir. Ayrıca İstanbul'dan katkı sağlayan Yardım Eli Şubelerine teşekkür ediyorum. Kış şartlarının kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte kış giysisi, çocuk botu ve un gibi yardımcı malzemelerin temini için çalışmaktayız. Bu konuda tüm hayır kurumlarının ve STK'ların desteklerini bekliyoruz" dedi.

YILDIZ: NÜFUSUN DÖRTTE BİRİ KADAR SURİYELİ KENTTE

Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, STK'ların ensar görevi gördüklerini ifade etti. Yıldız, "Şanlıurfa ilimizde 5 geçici barınma merkezi bulunuyor. 5 ilçemizde bulunuyor bu merkezler. Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ve Birecik İlçelerimizde bulunmakta. Geçici barınma merkezlerinde yaklaşık 110 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Barınma merkezleri dışında da 425 Suriyeli kardeşimiz yaşamını kentte sürdürmeye çalışıyor. Kayıt dışını da dikkate alırsak 500-600 Suriyeli Şanlıurfa'da yaşamaktadır. Şanlıurfa nüfusunun dörtte biri Suriyeli kentte barınmakta. STK'lar bir ensar görevini yerine getirerek yardım elini uzatmakta, en önemlisi sevgisini paylaşmaktadır. Bugünde 4 tır, 3'ü sınır ötesine, 1'i de doğu'daki mazlum kardeşlerimize gönderilecek. 60 STK aracılığıyla bu yardımlar ulaştırılacak. STK'larımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Gıda yardımlarından ziyade, insanların sevgisini paylaşabilmesi önemli. Aşını, işini paylaşması önemli bu noktada. Urfalılar bunun hakkını tam layıkıyla yapabilmektedir" dedi.

AÇIK: URFALILAR, 600 BİN SURİYELİ MAZLUMU BAĞIRLARINA BASTILAR

İl Müftüsü İhsan Açık ise, "Rabbim her zaman bizi mazlumun yanında olmayı nasip eylesin. Urfalılar, 600 bin Suriyeli mazlumu bağırlarına bastılar. Evlerini, gönüllerini, sofralarını açtılar. Ensarlık görevini en güzel şekilde yerine getirdiler. İnşallah bir an önce akan kan durur, mazlumlar evlerine dönerler. Şu aşamada dua etmekten başka bir çaremiz yok" dedi.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title