Haberler

İnşaatta Yangın Faciası

Yapı Marketteki Kaynak Çalışması Sırasında Çıkan Yangında 2 İşçi Öldü.

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, inşaatı devam eden yapı marketin bodrum katında kaynak çalışması sırasında izolasyon malzemelerinin alev almasıyla yangın çıktı. Bu sırada arkadaşlarını kurtarmak için dumanın içine dalan İsmail Ünver ve kuzeni İdris Ünver hayatını kaybetti, Adnan Ünver ile Adem Bara ise yaralandı. Yaşananlara tepki gösteren ölen işçilerin aynı yerde çalışan yakınları, yüklenici firmanın sigortalarını yaptırmadığını, olayın ardından ölenlerin sigorta girişini yaptırmak için acele çalışma yaptıklarını ileri sürdü.

Olay bugün saat 07.00 sıralarında İzmir-Aydın otoyolu kenarındaki yapı market (Baumaxx) inşaatında meydana geldi. İşçiler bodrum kattaki demir borulara kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımlardan, tavandaki izolasyon malzemeleri alev aldı. Alevlerin biranda büyümesiyle birlikte işçiler, dumanın ve alevlerin arasında kaldı. Yangını şantiye alınındaki barakada bulundukları sırada haber alan diğer işçiler de, hemen inşaata koşup arkadaşlarını kurtarmak için bodrum kata indi. Alevlerin arasında kalan işçiler, inşaatın farklı merdivenlerden bir üst kata kaçmayı başararak mucize eseri kurtuldu.

Bu sırada onların kurtulduğundan habersiz alevlerin arasına giren işçilerden 48 yaşındaki İsmail Ünver ile amcasının oğlu 37 yaşındaki İdris Ünver, yoğun dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Dumandan ve alevlerden etkilenen diğer işçiler Adnan Ünver ile Adem Bara ise, emekleyerek girdikleri merdivenden güçlükle geri çıkarak kurtuldu.

İşçilerin ihbarı üzerine inşaata giden polis ve sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının ciddi olduğu bildirildi. Yangının söndürülmesinin ardından ölen işçiler, ekiplerce çıkartıldıktan sonra savcının talimatıyla, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İŞÇİ ARKADAŞLARI İSYAN ETTİ

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nden 20 gün önce çalışmak için gelen 3 çocuk babası İdris Ünver ile 2 çocuk babası İsmail Ünver'in acı haberini alan aynı yerde çalışan arkabaları, büyük üzüntü yaşadı. Yangının ilk çıktığı sırada alevlerin arasında kalmasına rağmen kurtulmayı başaran, ancak kendilerini kurtarmak için aşağıya inen iki arkabasının ölümü sonrasında şoka giren Haydar Bara, yaşadıklarına isyan etti. Kaynak işçilerinin yangına neden olduğunu söyleyen Bara, "Bizler biranda alevin içinde kaldık ama kaçarak kendimizi kurtardık. Dışarıya çıktığımızda ise yakınlarımın içeriye girdiğini öğrendim. Yangın söndürüldükten sonra cesetlerini çıkardık. Akrabalarım öldü ama sigortasız öldüler. Olaydan sonra firma yetkilileri hemen sigorta girişlerini yatırmak için kimlik bilgilerini istediler, sorumluluktan kaçmak için. Olayda kurusu bulunanların, güvenliğimizi tam olarak almayanların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

ÇEVVİK KUVVET POLİSİ GÖNDERİLDİ

İnşaat gelen bazı firma yetkilileri, soruları yanıtsız bıraktı, olası olaylar için de çevik kuvvet ekibi inşaata gönderildi. Olayın ardından kaçtıkları bildirilen kaynak işçilerinin bulunması ve yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title