Haberler

Asansör Faciasına Tanık Olan İşçiler, İfade Vermek Üzere Adliyede

Güncelleme:

Mecidiyeköy'de bir rezidansta yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin arkadaşları, tanık olarak ifade vermek üzere adliyeye gitti.

Mecidiyeköy' de bir rezidansta yaşanan asansör faciasında hayatını kaybeden 10 işçinin arkadaşları, tanık olarak ifade vermek üzere adliyeye geldi. Adliye önünde açıklama yapan işçiler, "Olaydan sonra enkaz bize kaldırılmak istenildi. Bu olay iş kazası değil iş cinayetidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, asansör faciasına ilişkin Torunlar GYO yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Tanal'ın suç duyurusunun ardından olayda hayatını kaybeden işçilerin mesai arkadaşları, Tanal'ın suç duyurusuna ilişkin tanık ifadesi vermek üzere adliyeye geldi. Adliye önünde gelen işçiler burada bir açıklama yaptı.

Gerekli önlemler alınmadığı için arkadaşlarının öldüğünü belirten işçiler adına şantiyede asansör operatörü olarak çalışan Ercan Kılavuz bir açıklama yaptı. Hiçbir eğitimden geçmeyen kişilerce asansörün kontrollerinin yaptırıldığını belirten Kılavuz, işçilerin emniyetlerinin sağlanmadan ölüme sürüldüklerini iddia etti.

"FİRMA SAHİPLERİ KENDİLERİNİ AKLAMAK İÇİN SUÇU TEKNİKERLERE ATIYORLAR"

Şantiyedeki bütün asansörlerde problem olduğunu öne süren Kılavuz, sorunları defalarca yetkililere ilettikleri halde hiçbir şekilde konuyu önemsemediklerini ileri sürdü. Asansör ile ilgili görevlendirilen kişilerin kendilerine 'asansörle ilgili teknik bilgileri bilmediklerini' söylediğini belirten Kılavuz, Firma yetkililerinin "Firma sahipleri kendilerini aklamak için suçu bu insanlara atmaya yöneliyorlar" dedi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVRE DIŞIYDI"

Olayın yaşanmasından bir gün önce asansörün elektrik panosu patladığını iddian eden Klavuz, "Güvenlik önlemleri devre dışıydı. Arkadaşlarımız asansöre çıkmayacaklarını belirtti. Ama arıza ve sorun olmadığını söylenerek çık anlamında talimat verildi. Arkadaşlarımızda bunu güvence kabul ederek tekrar çıktılar asansöre. Facianın ardından bizzat oraya girip enkazı kaldırmamız istendi. Biz de o kana basarak enkazı kaldırmayacağımızı söyledik. Bunu şantiyedeki özel güvenlik personellerine yaptırdılar. Bu delillerin karartılması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

İşçiler açıklamanın ardından adliye binasına giriş yaptılar. Ancak soruşturmayı yürüten savcı Erdal Bağcı'nın yerinde olmaması sebebiyle işçiler tanık olarak ifade veremedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Torunlar Holding Mahmut Tanal Mecidiyeköy Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title