Haberler

AB Komisyon Başkanı: İngilizce, Avrupa Birliği Dilleri Arasından Çıkarılacak

Güncelleme:

Avrupa Birliği Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, Birleşik Krallık'ın üyelikten ayrılması durumunda İngilizce'nin AB resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

İngiltere'de AB referandumu sonrası çıkan karar, Birliğin resmi dilleri ile ilgili tartışmalara da yansıdı. AB Hukuk Komisyonu Başkanı Polonyalı Milletvekili Danuta Maria Hübner, İngiltere'nin Birlik üyeliğinin sona erdiği tarihte İngilizce'nin resmi diller arasından çıkarılacağını söyledi.

"İNGİLİZCE AB RESMİ DİLLERİ ARASINDAN ÇIKARILACAK"

İngilizce'nin İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedildiği için AB'de kullanılan 24 resmi dilden biri olduğunu belirten Hübner, Londra yönetiminin AB üyeliğinin sona erdiği tarihte bu uygulamanın da biteceğini, böylece İngilizce'nin AB'nin resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

İngiliz dilini 28 AB üyesi ülkeden sadece İngiltere'nin resmi dil olarak kaydettirdiğinin altını çizen Hübner, "İngiltere artık AB üyesi değilse İngilizce de resmi dil statüsünü kaybeder." dedi.

Mali işlerden sorumlu AB Komiseri Günter Oettinger, daha önce yaptığı açıklamada İngilizce'nin AB resmi dili olarak kalacağını söylemiş ve Malta ve İrlanda örneğini vermişti.

Oettinger'in, bu ülkelerin İngilizce konuştuğu sözlerini hatırlatan Hübner, İrlanda ve Malta dillerinin resmi İngilizce olmadığını savunarak, İngiliz dilinin yalnızca İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedildiğini tekrarladı.

"AVRUPA PARLEMENTOSU'NDA 3 RESMİ DİLDEN BİRİ"

AB resmi dili tartışmalarına Fransız siyasiler de katıldı. Fransa solunun temsilcilerinden Jean-Luc Melenchon'un, İngilizce'nin artık Avrupa Parlamentosunun üç resmi dilinden biri olamayacağı açıklamasına, aşırı sağdan Beziers Belediye Başkanı Robert Menard "İngilizce'nin Brüksel'de meşruiyeti kalmamıştır." sözleriyle destek geldi.

İngilizce, AB kurumları arasında en yaygın dil olarak kullanılıyor. AB rakamlarına göre, Avrupa Parlamentosunda hazırlanan belgelerin 1997'de yüzde 45'i İngilizce iken, bu oran 2014'te yüzde 80'i aştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Londra Malta Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (26)

dir:

Dun dunya dillern kaynagi Arap dili

12
10
yanıtYanıtla
Arapça 1.500 Yıllık Bir Dildir:

Arapça 6. yüzyılda İslamiyet''le birlikte güçlenen ve yayılan dildir. Temeli Aramice ( Aramca). Özlü ve doğru Arapça Hicaz Arapçasıdır. Günümüzde 20 den fazla yerel Arapça lehçesi kullanılır. En büyük niteliği: MS. 610 yılında Hz. Muhammed ( AS) peygamber= resul olarak görevlendirildiğinde Allah tarafından vahiy yolu ile gönderilen Kuran''ın da Arapça olmasıdır. Kuran dilinin Hicaz Arapçası olması İslamiyet''in başlangıç yöresi ve o yörede konuşulan dilin de aynı olmasının çok daha kolay anlaşıl

yanıt4
yanıt1
dunya dili arapca:

Dunyanin en zengin dili arap dili

9
11
yanıtYanıtla
bir bilen:

YOK YAV!!! Arapçada bir kelime en az 7 anlama geliyor. . zaten mezhep ayrılıklarnın temelindede bu var!!! daha şiiler piyasada yokken hak mezhep dediğimiz şafilerle hanefiler birbirlerine kesiyolardı. . kafir diye. .

yanıt2
yanıt0
ÇİNCE KADAR ZENGİN VE KADİM DİL YOK:

EN ZENGİN DİLİ ÇİN DİLİDİR DİNGİL. . . .

yanıt1
yanıt4
Tungu:

Yazıtlara geçmiş, yazılabilir ve okunabilir en eski dil Sümerce''dir. Önceki çağların diğer hiçbir dili arkeolojik eserlere geçmemiş ve iz bırakmamıştır. Asıl olan Hz. Adem ve ailesinin konuşup anlaştığı lisandır. Ancak bilgi ve veri bulunamamaktadır. İnsanın yaradılıştan bir dil yeteneği olduğu ifade edilmiştir. Dünya coğrafyasının değişik yörelerinde yaşamış insanların kendine öz dil geliştirip kullandığı belirtilmektedir. Günümüz dil öbekleri de bu temele dayandırılarak sınıflandırılmıştır.

yanıt4
yanıt1
Tungu:

Semitik diller ailesinden olan arapça 6. yüzyıldan sonra kullanılmaya başlamıştır. Öncelerinde Ortadoğuda ve özellikle Suriye, İsrail, Arabistan, Mısır, Ürdün ve Mezopotamya da Milattan Önce 2. 000 yıllarından sonra ARAMİ''ce = Aramca kullanılmıştır. Aramca Hz. İsa''nın da ana dilidir. İslamiyetin doğuşu ve yayılışı dönemlerinde Arapça yaygınlaşmıştır. İbranice ve Arapça aynı ailenin kardeş dilleridir. Türkçe ise Ural-Altay dil öbeğindendir.

yanıt3
yanıt1
ÇİN EFSANESİ:

TUNGU SONUÇ İTİBARİ İLE ARAPÇA ÇİNCENİN YANINDAN BİLE GEÇEMEZ. . . 10 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANAN BİR DİL ÇİNCE. . .

yanıt2
yanıt4
Önemli Olan Anlaşabileceğimiz Bir Dil:

Asya''da en eski diller: Çince, Sanskritçe ( Dravitçe den önce ) ve Tamilce. Avrupa''da: Latince, antik yunanca, Gotça, İrlandaca ve Litovca. Ortadoğuda: Sümerce, Akadca, Aramca, antik Mısırca. Amerika: Maya dilleri

yanıt3
yanıt3
ÇİN DİLİ EDEBİYATI:

BAZI DİL CAHİLLERİ ÇIKMIŞ ARAPÇA ŞÖYLEDİR BÖYLEDİR :))) ULAN DİNGİLLER DÜNYANIN EN ESKİ EN KADİM DİLİ ÇİNCEDİR. . . 5000 YIL ÖNCESİNE GİT ÇİN YAZILI ESER VARDIR. . AMA BIRAK 5000 YILI 1000 YIL GERİYE GİTSEN ARAPÇANIN ESSAMESİ OKUNMAZ. . KALDI Kİ ÇİN DİLİ GRAMER VE SÖZCÜK VE YAZIM BAKIMINDAN DÜNYANIN EN ZENGİN VE EN ZOR DİLİDİR. . . SÖZCÜK SAYISI İNGİLİZCE ARAPÇA TÜRKÇE TOPLA ETMİYOR. . . _-_

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title