Haberler

İngiltere'deki Telekulak Davası

Jüri, Coulson ve Goodman hakkındaki bazı suçlamalarla ilgili karar veremedi Başbakanın eski iletişim danışmanının yeniden yargılanıp yargılanmaması gerektiğine karar verilecek Parlamentoda hararetli tartışmalar yaşandı.

İngiltere'de telekulak davasının jürisi, davada yargılanan İngiltere Başbakanı David Cameron'ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson ile kapatılan "News of the World" gazetesinin eski kraliyet editörü Clive Goodman hakkındaki bazı suçlamalarla ilgili karara varamadı.

Davaya bakan yargıç Sanders'ın gelecek hafta "News of the World" gazetesinin eski editörü Coulson'ın yeniden yargılanıp yargılanmaması gerektiğine karar vermesi bekleniyor. Jüri bugün, Coulson ve Goodman'ın görevlerine kötüye kullandıkları iddiaları hakkında bir karara varamazken, yasa dışı telefon dinlediği gerekçesiyle dün Andy Coulson'ı suçlu bulmuştu. Coulson hakkındaki cezanın ileri bir tarihte açıklanması bekleniyor.

Kararın ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, Coulson'ı Başbakanlık'ta işe aldığı için özür dilemişti. İngiliz Parlamentosunda her hafta yapılan "Başbakan'a Sorular"ın bugünkü oturumuna da telekulak davası kararları damga vurdu.

Avam Kamarasında konuya ilişkin bugün hararetli tartışmalar yaşanırken Cameron dünkü özrünü tekrarlayarak "Coulson'ın işe alınmasıyla ilgili sorumluluğu üstleniyorum. Yanlış bir karardı. Dünkü karar bu ülkede kimsenin hukuktan üstün olmadığını bir kez daha gösterdi. Telekulak olayının kurbanlarını hatırlamalıyız ve bunun tekrarlanmamasını sağlamalıyız" dedi.

İngiltere'de geçen yıldan bu yana devam eden telekulak skandalı davasında dün ayrıca Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News International şirketinin eski yöneticisi ve "Murdoch'ın manevi kızı" olarak bilinen Rebekah Brooks suçsuz bulunmuştu.

168 yıllık "News of the World" tabloid gazetesi, telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından Temmuz 2011'de kapatılmıştı. Telekulak skandalı ülkede, yargıç Brian Leveson'ın kamuoyuna açık yürüttüğü ve medyanın siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı "Leveson Soruşturmasına" neden olmuştu. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title