Haberler

İngiliz Polisler, Kahramanmaraş'ta

Türk polisinin kullandığı teknolojiye hayran kaldılar Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) İNGİLTERE'nin başkenti Londra'nın Türk mahallesi Stoke Newington'daki polis merkezinde görevli 4 polis, işbirliği çerçevesinde ziyaret ettikleri Kahramanmaraş'ta polisin kullandığı teknolojiye hayran kaldı.

Türk polisinin kullandığı teknolojiye hayran kaldılar

Lütfi YIKAN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'nın Türk mahallesi Stoke Newington'daki polis merkezinde görevli 4 polis, işbirliği çerçevesinde ziyaret ettikleri Kahramanmaraş'ta polisin kullandığı teknolojiye hayran kaldı.

Londra Metropolitan Polis (MET) teşkilatında görevli olan ve Clissold Safer Neighbourhoods birimine bağlı olarak çalışan Komiser Darrly Marsh, Komiser Yardımcısı Susan Wright ile eşi Komiser Yardımcısı Stephen Wright ve Türk asıllı polis memuru 44 yaşındaki Ali Dağ, Kuzey Londra'da yaşayan Türk toplumunu kültürel bakımdan daha iyi anlayabilmek, bölgede meydana gelen suç olaylarında toplumla işbirliğini geliştirebilmek amacıyla bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'a geldi.

Bir süre dinlenen heyet daha sonra Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek incelemelerde bulundu. Haber Merkezi'ni gezerek kent içi Mobese sistemi hakkında bilgiler alan İngiliz heyeti, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Saim Gül'ü de makamında ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundular. Komiser Yardımcısı Susan Wright, Türk Polis Teşkilatı'nın yapısına hayran kaldıklarını ifade etti. Wright, "Buraya geldiğimizde bizim sahip olduğumuzdan daha iyi bir teknolojiye sahip olduğunuzu gördüm. Çok kabiliyetli ve becerikli personeliyle birlikte toplumu dinlemeye gönüllü bir teşkilatla karşılaştım. Buradaki tecrübelerimizi ve kazanımlarımızı kendi ülkemize de aktarabilirsek topluma daha iyi bir hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

İNGİLİZLER ŞAŞIRDI

Ziyaretleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk kökenli polis Ali Dağ ise İngiltere ve Türkiye'deki polislerin ilişkisini geliştirmek istediklerini ifade etti. İngiltere'de, Türkiye'deki sisteme olan bakış açısının negatif olduğuna değinen Dağ, İngiliz meslektaşlarının şu ana kadar gördükleri karşısında şoke olduğunu belirtti. Meslektaşlarının hiç ummadıkları şeylerle karşılaştıklarını ve bunu kelimelerle anlatamadıklarını vurgulayan Ali Dağ, teknoloji noktasında kullanılan sistemin İngiltere'den daha iyi noktada olduğunu kaydetti. Herkes için geçerli olmasa da İngiltere'de Türkiye'nin üçüncü sınıf ülke olarak görüldüğünü ve bazı şeylerin de gelişmediğinin düşünüldüğünü anlatan Dağ, şimdiye kadar olumlu anlamda ilginç şeyler elde ettiklerini, kendisinin de bundan gurur duyduğunu anlattı.

Emniyet ziyaretinin ardından İngiliz polisler, kentin ünlü dövme dondurması ile yapılan şovu izleyip, ellerine aldıkları et satırları ile çangala asılı kütük şeklindeki dondurmayı kesti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title