Haberler

İnegöl Olaylarının Sorumlusu Gösterilen Amigolardan Dha'ya Konuştu:

'yardımcı Olmamız İçin Çağırdılar, Kelepçelediler'

'YARDIMCI OLMAMIZ İÇİN ÇAĞIRDILAR, KELEPÇELEDİLER'

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde pazar günü meydana gelen olaylardan sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamasına rağmen savcılık tarafından serbest bırakılan amigolar, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Olay gecesi polise yardımcı olduklarını belirten amigolardan Rıdvan Beriş, "Devletimiz zarar görmesin diye çok çalıştık. Valimiz ve çevik kuvvet müdürü bize teşekkür ettiler. Ardından gözaltına aldılar" dedi.

İnegöl'de pazar günü 5 kişinin bıçaklanmasıyla başlayıp öfkeli kalabalığın polis merkezini ve belediye binasını taşlayıp resmi araçları yakması ile devam eden olaylardan sonra dün adliyeye çıkartılan 52 şüpheliden 11'i tutuklandı. İlçede resmi kuruluşlara zarar verip polis memurlarını yaraladığı iddiasıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıp sevkedildikleri İnegöl Adliyesinde tutuklanan Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi cezaevine kondu.

Bıçaklanma olayına karışan Mehmet Soyuşen ise geçen pazartesi günü tutuklanmıştı. Serbest bırakılan 41 kişinin 13'ünün ise çocuk olduğu belirtildi.

AMİGOLAR KIRGIN

İnegöl'e dün gelip incelemelerde bulunan Beşir Atalay'ın yaşanan olayların tırmanmasından amigolarında sorumlu olduğunu açıklamasına rağmen, gözaltına alınan 'Efsane Maraton Grubu'nun tribün lideri 38 yaşındaki Tevfik Taşkın ile 'İrriducibili Grubu'nun tribün lideri 33 yaşındaki Rıdvan Beriş savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra kendilerini savundu.

Olay gecesi, kalabalığı dağıtmak için Merkez Polis Karakolu önüne gittiklerini söyleyen Rıdvan Beriş, "İki mahalle arasındaki kavganın bu kadar büyümesi ilçemize zarar verdi. Kalabalığı sakinleştirmek için çok uğraştık. Vali bey gelene kadar polislere yardımcı olduk. Sonunda Vali, Çevik Kuvvet Müdürü ve polisler bize teşekkür ettiler. Bir gün sonra, Bursa'ya getirilen şüphelilere yardımcı olmamız için bizi çağırdılar ve kelepçeleyip o şüphelilerle aynı yere koydular. Bunu kesinlikle haketmedik" dedi.

Olay gecesi öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştıklarını bundan bir nebze olsun başarılı olduklarını söyleyen Tevfik Taşkın, "Biz devletimizin zarar görmemesi için uğraştık. Araçların yakılmaması, polislerin yaralanmaması için kendimizi kalabalığın içine attık. Sonra da suçlu ilan edildik. Bizi suçlayan bakan beyden ricam emniyet teşkilatını iyi araştırması. Burada insanlar ayrımcılık yapıyorlar. Çok üzüldük. Bunu kesinlikle haketmedik. Vicdanen rahatız" diye konuştu.

Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü İnegöl'de yaşanan olaylardan sonra ilçede aldığı önlemlerini daha da artırdı. Özel harekatta görevli polis memurlarının devriye gezdiği İnegöl'e ayrıca polis araçlarıda gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title