Haberler

İnegöl Mobilyasında 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefi

İnegöl ilçesinde inşa edilen ve 10 Mayıs'ta açılması planlanan Mobiliyum Alışveriş Merkezi (AVM) bünyesinde yer alacak 200 firma, 250 milyon dolar civarında olan yıllık ihracatını 3-5 senede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

İnegöl ilçesinde inşa edilen ve 10 Mayıs'ta açılması planlanan Mobiliyum Alışveriş Merkezi (AVM) bünyesinde yer alacak 200 firma, 250 milyon dolar civarında olan yıllık ihracatını 3-5 senede 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşasına 2012 yılında başlanan tesisin yaklaşık 225 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi.

Özbek, İnegöl mobilyasının kalbinin bu AVM'de atacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'sini kuruyoruz. İnşaat çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. 200'ün üzerinde showroom bulunan Mobiliyum'u 10 Mayıs'ta açacağız. Bu üretici showroomlarının tamamı ev mobilyasına dönük değişik ürünler üreten üreticilerimiz. Ana sloganımız, 365 gün fuar alanı mantığıyla dünyadaki ve Türkiye'deki tüm mobilyacılara hizmet verebilmek. 200 üyemizin yaklaşık 250 milyon dolar olan ihracatını çok kısa sürede, 3 ila 5 yıllık zaman diliminde inşallah 1 milyar dolara çıkartma hedefimiz var. 365 günlük fuar alanı mantığı dünyada Mobiliyum'la beraber 3 noktada olacak. Biri ABD'de Hay Point'te, diğeri Çin'de ve inşallah üçüncüsü de İnegöl'de olacak."

Mobiliyum'da bini aşkın kişiye istihdam sağlanacağı bilgisini veren Özbek, üyelerinin ticaretinde 5 fonksiyon öngördüklerini belirtti.

Ana fonksiyonun ihracat olacağını vurgulayan Özbek, "Diğer fonksiyonlarımız ise toptan mobilya ticareti, projeli ve taahhütlü işlerde mobilya çözüm ortağı olmak, perakende ticaret ve yabancı perakende ticareti ile istihdamdır. Özellikle projemizin yan donatılarıyla 5 yıldızlı oteli, restoranları, kafeleri, sorunsuz otoparkıyla inşallah gelen misafirlerimize çok rahat konaklama ve dinlenme imkanları da sunmuş olacağız" diye konuştu.

Özbek, Mobiliyum AVM'nin Türkiye'ye, bölgeye, Bursa'ya ve İnegöl'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title