Haberler

İnegöl'den Bosna'ya 10 Bin Lira Yardım

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Güldalı Çocuk Grubu tarafından Bosna'daki sel felaketine uğrayan insanlar yararına düzenlenen ‘Yetimlerle Buluşma Gecesi’nde, 10 bin lira yardım topladı.

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Güldalı Çocuk Grubu tarafından Bosna'daki sel felaketine uğrayan insanlar yararına düzenlenen 'Yetimlerle Buluşma Gecesi'nde, 10 bin lira yardım topladı.

İnegöl Kültürpark içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Partili bazı belediye meclis üyeleri, İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı Fikret Bayram ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Paylaşmanın Müslüman'ın vasıflarından birisi olduğunu belirten Güldalı Çocuk Grubu Yetkilisi Nevzat Sert, "Ekmeğini, sevgisini, acısını kardeşleriyle paylaşır. Müslüman alan el değil, veren el olarak nitelendirilmiştir. Paylaşan insanlar seven insanlardır. Seven insan ise, kendisinden taşan, kendi hesabını bir kenara koyan, kendilerini ihtiyaç sahibi insanlara sorumlu sayan kimselerdir. Paylaşan insan şu hadise talip olan kişidir. Geçen yıl yaptığımız yetim ve katarakt kampanyasıyla, bu dünyada belki de yüzlerini göremeyeceğimiz kardeşlerimize yardım etmenim sevincini ikiye katlamak için, bu yıl da 'Yetimlerle Buluşma Gecesi'ni ve yıl sonu müsameresini düzenledik. Bu programda bizlere maddi ve manevi destek veren tüm ilçe halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca yardımlarımızın yetimlere ulaşması için, bu hayrımıza köprü olan İHH İNİYAD ile İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Gördüğümüz manzara karşısında duygulandık. Az önce 5-6 yaşındaki minikler Fetih suresini okudular. İmam Hatip Lisesine (İHL) gidin birçok talebe bu duayı okuyamaz. Ama bu çocuklar okudu. Demek ki, bu çocuklara hayırlı, faydalı güzel şeyler verirseniz, neticeleri güzel olur. Allah muhafaza, yanlışlıkları yüklerseniz, sonuçları da kötü oluyor. O yüzden anne ve babalardan istirhamımız, özellikle çocuklarımızla bu yaşlarda çok ilgilenmek lazım. İşin uzmanı diyor ki; "Çocuk, alacağının yüzde 90'ını 0-6 yaş arasında alıyor." Biz ne diyoruz; "Hele bir ilkokulu bitirsin" ortaokul, lise derken, ondan sonra çocuk elden çıkıyor. Ağaç yaşken eğilir. O yüzden gerçekten bu yıllarda önem vermek lazım. Her aşamada çocuklarınızı takip edin. Bu işin Bosna'ya yardım ayağı da var" şeklinde konuştu.

İNGEGÖL, BOSNA'DAKİ KARDEŞLERİMİZE EL UZATIYOR

Bosna'ya yönelik iş adamları ve belediye olarak bir yardım hamlesi başlattıklarını hatırlatan Aktaş, "Sanayicilerimiz destek verdi. Geçen hafta 5 TIR yardım gönderdik. Bu hafta yine 3-4 TIR yola çıkacak. Önümüzdeki hafta yine 5 TIR mobilya gönderilecek. İnegöl, hamdolsun bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çok duyarlı davrandı. Bu kardeşlerimize ellerini uzatıyorlar" ifadelerini kullandı.

SUDAN'DA İFTAR PROGRAMI

Belediye olarak birçok hayırlı işe ön ayak olduklarını söyleyen Aktaş, "Bu sene Sudan'ı da ekledik. Sudan'da 30 ayrı ülkeden 50'şer öğrenciden oluşan bin 500 kişiye iftar vereceğiz. Erzak dağıtımları yapıyoruz. Hayırsever sanayicimiz Zeki Konukoğlu Kosova'da cenaze hizmetleri binası ve mescit yaptırdı. Bosna Hersek'e, ahududu projesi kapsamında 50 bin avroluk destekte bulundu. Gürcistan'da öğrenci yurduna destek verdi. İNİYAD, İHH'da bu konuda çalışmalar yapıyor. Bu desteği devam ettirmek için, bu yaşlardaki çocuklarımızın bu konudaki eğitimlerini alması gerekiyor" diye konuştu.

Programın sonunda, hayırseverler tarafından bağışlanan eşyalar, açık artırmayla satıldı. Açık artırmayla satılan eşyalardan yaklaşık 10 bin lira toplandı. Toplanan paraların, Bosna'daki yardıma muhtaç insanlara verileceği bildirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Saraybosna İnegöl Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title