Haberler

İnegöl Belediyesi Kuran Kursu Öğrencilerine Kitap Hediye Etti

İnegöl Belediyesi İnegöl’de müftülüğe bağlı yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin güzel ahlak ve dini değerlerini daha kolay ve eğlenerek öğrenmelerini için kitap dağıttı.

İnegöl Belediyesi İnegöl'de müftülüğe bağlı yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin güzel ahlak ve dini değerlerini daha kolay ve eğlenerek öğrenmelerini için kitap dağıttı.

İsaören Mahallesi Yukarı Camii'nde Kuran-ı Kerim öğrenmek için yaz kuran kursuna gelen öğrencileri ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, " İnegöl'de müftülüğe bağlı yaz kuran kurslarında yaklaşık 10 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrenciler arasından özellikle kırsal mahalle camilerindeki yaz kuran kurslarında eğitim gören 5 ile 10 yaş arasındaki öğrencilere kitap hediye ediyoruz. Kitap hediye ettiğimiz öğrenci sayısı 500'dür. Bir öğrenciye 2 kitap olmak üzere toplamda bin adet kitap İnegöl Belediyesi tarafından öğrencilere dağıtılıyor" dedi.

Başkan Aktaş, bu hizmete vesile olan herkese teşekkür ederek, "Öğrenci kardeşlerimiz okullar kapandıktan sonra Kuran-ı Kerim öğrenmek için camilere koştular. Hocalarımız ve Kuran öğreticilerimiz de Kuran-ı Kerim öğrensinler diye büyük bir heyecan ve azimle çocuklarımızla ilgileniyorlar. Bugün İnegöl merkez mahalleleri dışına çıkarak Kuran-ı Kerim öğrenme coşkusunu görmek ve öğrencilerimize kitap hediye etmek için İsaören mahallemize geldik. Geçmişte İnegölümüzde Kuran-ı Kerim öğreticiliği yapmış Zeynep Demirtaş Eren hocamızın Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplarını bugün çocuklarımıza dağıtıyoruz" diye konuştu.

İleride ne olmak istiyorsanız olun mühendis olun, avukat olun veya öğretmen olun hiç fark etmez ama kesinlikle Kuran-ı Kerimi öğrenin diyen Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada gayet ciddi ve program dahilinde yürütülen bir eğitim veriliyor. Sizler İnegöl'ün ve Türkiye'nin geleceğisiniz o yüzden sizlere çok güveniyoruz. Dolayısıyla ileride çok iddialı bir yere gelmek istiyorsanız lütfen çok okuyun. Televizyon ve internet zamanımızın çoğunu kapladığından maalesef günümüzde artık çok fazla okuyamıyoruz. O yüzden lütfen okuyun hem de çok okuyun".

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, boyamalı, hikayeli, içerisinde etkinliklerin bulunduğu kitaplardan biri olan dinimizin temel esasları ile kırk hadisi eğlenceli bir şekilde çocuklara öğreten diğer kitabı öğrencilere takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title