Haberler

CHP'li İnce: Yüzde 75 Olsa Yeter

Güncelleme:

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Kırklareli'nin bir rekora ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Siyaset bir ikna işidir, bir iddia işidir, iddiayı siyasetçiler koyacak, iknayı taban yapacak, örgüt yapacak, Cumhuriyetçi yapacak" dedi.

İnce, partisinin Kırklareli seçim bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Kırklareli'nin bir rekora ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnce, CHP'nin kazanması için herkesin var gücüyle çalışması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti.

"Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hiç fark etmez. Bütün siyasi partiler bir elin parmakları gibidir Türkiye'de... Bizim rakibimizdir olabilir ama yeneriz ama yeniliriz. DSP'si, MHP'si ANAP'ı, Demokrat Partisi, Doğru Yol Partisi, İşçi Partisi, Refah Partisi hiç fark etmez. Fakat bu AKP yandan çıkmış altıncı parmak gibi. Bunların ne olduğu belli değil. Her şey oluyor bunlar bir adam olamıyorlar, bir de Atatürkçü olamıyorlar.

Ben Türkiye'nin her yerini gezeceğim, siz Kırklareli'nin her yerini gezeceksiniz. Yalova'daki akrabalarınızı arayacak 'CHP'ye oy ver' diyeceksiniz. Ankara'daki akrabalarınızı arayacaksınız. Komşunuzu ikna edeceksiniz. Siyaset bir ikna işidir, bir iddia işidir, iddiayı siyasetçiler koyacak, iknayı taban yapacak, örgüt yapacak, Cumhuriyetçi yapacak."

İktidarın politikalarını da eleştiren İnce, çiftçiden, öğrenciye, emekliden, memura herkesin AK Parti politikaları yüzünden perişan olduklarını öne sürerek, "AKP'ye oy vermiş olabilirsiniz ama bu memleketin paraları çalınırken, bir diktatörlüğe doğru giderken, bunlara artık destek olma. Yapılacak tek bir iş var ampulü sola çevireceksiniz. Ampulü sola çevirdin mi söner. Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, altı oku yakana tak da gel, ampulü patlat da gel. Tüm bu olanlara dur demek için 30 Mart'ta yapacağımız iş şudur; 'sandık, mürekkep, oy pusulası devletten, bas altı okun üzerine kurtul bu zilletten' diyeceğiz."

CHP Grup Başkanvekili İnce Kırklareli'de

- İnce: "Yatak odalarından kasalar fışkırıyor, ayakkabı kutularından dolarlar fışkırıyor. Telefon konuşmaları internette milyonlar tarafından izleniyor. Hey benim aziz milletim, hala bunları görmüyorsan sana yapacak bir şeyim yok"

KIRKLARELİ CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Yatak odalarından kasalar fışkırıyor, ayakkabı kutularından dolarlar fışkırıyor. Telefon konuşmaları internette milyonlar tarafından izleniyor. Hey benim aziz milletim, hala bunları görmüyorsan sana yapacak bir şeyim yok" dedi.

İnce, partisinin Pınarhisar ilçesinde ve Kaynarca beldesinde seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Vize ilçesinde seçim irtibat bürosunu açan İnce, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yolsuzlukların hep olduğunu, ancak suçluların cezalandırıldığını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtulması gerektiğini ifade eden İnce, Türkiye'nin Trakya'ya benzediği zaman lider bir ülke olabileceğini kaydetti.

İnce, Türkiye'nin AK Parti'den kurtulması gerektiğini savundu.

30 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşların dikkatli oy kullanması gerektiğine işaret eden İnce, "CHP 76 milyona Atatürk'ün emanetidir. Türkiye'de hırsızlıklık, yolsuzluk olmasın istiyorsak, haramzadelerden kurtulmalıyız. Bunlarda her numara var. Bunlar bir Atatürkçü olamıyorlar, bir de adam olamıyorlar. Bu böyle gitmez. Ya kaçacaklar, ya da yüce divana gidecekler" dedi.

Türkiye'deki siyasi partilerin bir elin parmakları gibi olduğunu dile getiren İnce, şöyle devam etti:

"Biri işaret parmağı, biri serçe parmak, biri başparmak. Ne fark eder, bu milletin partileri bunlar. Ama AKP farklı. Yandan çıkmış altıncı parmak gibi. Bunlar Türk olan her şeye düşman, Cumhuriyet olan her şeye düşman, Atatürk olan her şeye düşman. Bayrağımızı, milletimizin bütünlüğünü ve devletin soyulmamasını istiyoruz? Ama soyan kim? Baştakiler. 2002'de Türkiye'nin üç 'Y' sorunu vardı. Recep Erdoğan da bu üç 'Y' yi bitireceğini söylüyordu. 'Yolsuzlukları yok edeceğim' dedi, 'Yolsuzluğu yeneceğim' dedi, 'Yasakları kaldıracağım' dedi. Şimdi bu üç 'Y'ye iki 'Y' daha eklendi. Bir yalanı, bir de yüzsüzlüğü ekledi.

Yatak odalarından kasalar fışkırıyor, ayakkabı kutularından dolarlar fışkırıyor. Telefon konuşmaları internette milyonlar tarafından izleniyor. Hey benim aziz milletim, hala bunları görmüyorsan sana yapacak bir şeyim yok. Ama buğday para yapmıyor diye ağlama. Çocuk işsiz diye ağlama. Mazot pahalı diye ağlama. Gübre pahalı diye ağlama. Bırak soysunlar sen de ağla o zamansa ne yapayım. Şair bunu özetlemiş 'Bir soğan soyulurken, yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler. Boşuna inat etme hemen salla başını, uslu otur, hoş geçin zıkkımla maaşını.' Biz bunu yapamayız. Başbakan 'Bu milli iradeye saygısızlık' diyor, ne milli iradesi kardeşim, geç sen onu, hesap ver hesap. Meydanlarda bağırıyordu, hırsızlık oğuldan babaya geçmez, babadan oğula geçer diyordu, doğru söylüyormuş. Baba ile oğulun birlikte götürdüğünü ilk kez görüyoruz. Dünyanın her ülkesinde büyük hırsızlıklar, yiğit yalanlarla, yasaklarla kapatılır. Türkiye'nin gündeminde çiftçi, emekli, öğrenci, öğretmen, geçinemeyen insanlar, işsizler, geçinemeyen memurlar var. İktidarın gündeminde MİT yasası, HSYK, interneti yasaklama var. Kendi dertlerine düştüler."

Medyanın talimatlar ile yönetilmek istendiğini savunan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gezi Parkı olaylarında polis destan yazdı' diyordu, sonra polis savcının dediğini yapınca, 8 bin polisin yerini değiştirdi. Destan yazan adam sürülür mü? Hani savcılar görevini yapıyordu. Senin oğlana dokununca mı böyle oldu? Size savcıdan bir kağıt gelse, 'Oğlan yarın karakola gelse' deseler, sabaha kadar uyuyamazsınız. Merak edersiniz. Başbakan ne yapıyor, makam arabasına alıyor oğlanı, polise, savcıya meydan okuyor. Tıpış, tıpış gideceksin. O polisin karşısına geçmek, o savcının karşına geçmek bizi üzmez.

Ben bir kamyon şoförünün oğluyum. Milletvekili olduysak ne oldu? Sen evde avro biriktirmediysen, ayakkabı kutularından dolar fışkırmıyorsa, korkacak bir şeyin yok. Ben korkmuyorum. Dokunulmazlık da istemiyorum, lanet olsun. Ne yapayım dokunulmazlığı? Her gün dava açıyorlar."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmeleri eleştiren İnce, "Son zamanlarda çıkan kasetlere 'montaj' deyip kurtulmak istiyorlar. 5 yıldır Silivri'de yatanlar suçsuz yere yatarken bir şey denmiyordu. Türkiye'de dört bakan istifa etti. Şimdi Başbakanın çocuklarıyla olan ilişkisi tartışılıyor. Türkiye'nin bunlardan kurtulması lazım. Onlar çiftçinin, emeklinin, üreticinin, işsizlerin parası" diye konuştu.

İnce,Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesinde partililerle bir süre sohbet ettikten sonra İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Muharrem İnce Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title