Haberler

İmparator Diz Çöktü

Güncelleme:

Japonya'da kutsal kabul edilen "Güneş'in Oğlu" unvanlı İmparator diz çöktü...

Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinin ardından arızalanan Fukuşima Daiçi Nükleer Santralinin 300 metre güneyindeki deniz suyunun, yasal sınırın 4385 katı daha fazla radyoaktif iyot içerdiği bildirildi.

Tokyo Electric Power şirketince işletilen Fukuşima-Daiçi nükleer santralinin 1 numaralı reaktörünün yakınındaki deniz suyunun, daha önce yapılan ölçümlerde, yasal sınırın 3355 katı daha fazla radyoaktif iyot içerdiği tespit edilmişti.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Japonya'da 11 Mart günü meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunami felaketinde ölenlerin sayısı 11 bin 417 kişiye yükseldi.

Japon polisinden bugün yapılan açıklamada, felaketlerde 11 bin 417 kişinin öldüğü, 16 bin 273 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

-ABD'DE SÜTTE ÇOK AZ RADYOAKTİF İYOT-

ABD'li makamlar, ülkenin kuzeybatısından gelen sütten alınan örneklerde çok az radyoaktif iyot izlerine rastladıklarını belirtti.

Makamlar, radyoaktif iyotun yasal sınırın 5 bin kat altında olduğu için alarm durumu gerekmediğini kaydetti.

Makamlar, sütte bulunan radyoaktif iyotun sınırının yeni doğan bebekler ve çocuklar dahil halk sağlığı için tehlike teşkil etmediğini ifade etti.

İMPARATOR DİZ ÇÖKTÜ

Japonya'da kutsal kabul edilen "Güneş'in Oğlu" unvanlı İmparator Akihito dün eşi İmparatoriçe Michiko ile birlikte deprem ve santral bölgesi Fukişima'dan tahliye edilen 300 kişinin kaldığı Tokyo'da bir sığınağı ziyaret etti. İmparator, depremzedelerin dertlerini dinledi, moral verdi.

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title