Haberler

IMF BaşkanındanTürk Ekonomisine Övgü

IMF Başkanı Kahn 'Türkiye Ekonomisi İyi Gidiyor, Bu Yıl İçin de Öngörülen Büyüme Oranı Oldukça Yüksek Bir Seviye' Dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ''Türkiye ekonomisi iyi gidiyor, bu yıl için büyüme oranı yüzde 7,5-8 arasında öngörülüyor, ki bu oldukça yüksek bir seviye'' dedi.

Güney Kore'nin Gyeongju kentinde düzenlenen G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları toplantısına katılan Strauss-Kahn, soruları yanıtladı.

G-20 toplantısında gelişmiş AB ülkelerinin, IMF'nin 24 sandalyeli İcra Direktörleri Kurulu'nda sahip oldukları 9 sandalyeden 2'sini gelişmekte olan ülkelere bırakma kararına işaret edilerek, Türkiye'nin masada yer alma olasılığının sorulması üzerine Strauss-Kahn, ''Bu 2 koltuğu nasıl bırakacaklarına, Avrupa karar verecek. Tabii ki herkesin aklında İcra Direktörleri Kurulu'nda yer almak için iyi adayın Türkiye olduğu var, ki bence de bu makul'' dedi.

Durumun Avrupa Birliğine (AB) ve AB'nin Türkiye ile yapacağı görüşmelere bağlı olduğunu dile getiren Strauss-Kahn, bunun da biraz zaman alacağını söyledi. Strauss-Kahn, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun yeni üyeleri arasında Türkiye'nin olmasının adil olduğunu düşündüğünü, ancak bunun ne kadar süreceğini bilmediğini, müzakerelerin uzunluğuna bağlı olduğunu ifade etti.

Türkiye ekonomisinin gayet iyi gittiğini, büyük bir ülke olduğunu ifade eden Strauss-Kahn, gelişmekte olan yeni piyasalara bakıldığında, Türkiye'nin iyi bir aday olarak gözüktüğünü dile getirdi.

-''GELECEK YILLA İLGİLİ KAYGIYA GEREK YOK''-

Türkiye ekonomisinin krizi atlatıp atlatmadığı, nasıl bir yerde bulunduğu sorusunu Strauss-Kahn, şöyle yanıtladı:

''Türkiye ekonomisi iyi gidiyor, bu yıl için büyüme oranı yüzde 7,5-8 arasında öngörülüyor, ki bu oldukça yüksek bir seviye. Bütçe açığı da fena değil. Tek kaygı, Türkiye çok hızlı büyüyen bir ülke, fazla ithalat yapıyorsunuz, bu yüzden cari açığa dikkat etmelisiniz. Ama, hükümetin bu konuyu iyi yönettiğini düşünüyorum. Türkiye ekonomisinin gelecek yılıyla ilgili çok fazla kaygıya gerek yok, bence işler yolunda gidecek'' dedi.

-''MALİ KURAL BELKİ BİR GÜN KONULUR''-

Türkiye'nin karşılaşabileceği en büyük güçlüğün ne olabileceği sorusuna da Strauss-Kahn, ''Türkiye hızlı büyüyen bir ekonomi, burada soru, bu büyümenin ne kadar sürdürülebilir olduğu'' karşılığını verdi.

Türkiye'nin gelecek için yatırım yapması gerektiğini ifade eden Strauss-Kahn, başa çıkması gereken güçlüklerle ilgili şunları söyledi:

''Bir risk enflasyon, ki bu son zamanlarda güçlü değil. İkincisi de mali risk. Biz IMF olarak hükümetin mali kuralı uygulamaya koymasını bekliyorduk. Sonuçta mali kural uygulamaya konmadı, belki bir gün konulur. Ama şunu söylemeliyim ki; hükümet sanki mali kural varmış gibi doğru davranıyor. Bir zorlama olmadan doğru şeyleri yapıyorlar, ki bu oldukça iyi'' dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Bakmadan Geçme

18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Adana Demirspor UEFA'dan neden ceza aldı, Avrupa'dan men mi edildi? Galatasaray Fenerbahçe tek maç satın alma var mı, GS FB tek maç nasıl alınır? #9917 #128250 Marmaray Kadıköy Ayrılık Çeşmesi istasyonunda kim, neden intihar etti? TikTok çöktü mü? 17 Mayıs TikTok sorun ne, neden açılmıyor? #129300 20 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 20 Mayıs burç yorumları nedir? Kripto paralara el konulabiliyor mu? İşte yeni kripto para düzenlemesi Kripto paradan vergi alınıyor mu? Kripto para vergisi var mı, yeni düzenlemede olacak mı? 19 Mayıs'ta dershaneler tatil mi? 19 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Mayıs burç yorumları nedir?
Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title