Haberler

İlköğretimde "Gebelik Testi" Meclis'te

Milletvekili Turgut Dibek, 7. sınıf öğrencisi E.K. 'ye (13), "erkeklerle çok geziyor" diye okul müdürünün talimatıyla tuvalette zorla gebelik testi yaptırıldığı iddiasını Meclis'e taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İstanbul Büyükçekmece'deki bir ilköğretim okulunda 7 CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İstanbul Büyükçekmece'deki bir ilköğretim okulunda 7. sınıf öğrencisi E. K. 'ye (13), "erkeklerle çok geziyor" diye okul müdürünün talimatıyla tuvalette zorla gebelik testi yaptırıldığı iddiasını Meclis'e taşıdı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Söz konusu olayı Meclis'e taşıyan Dibek, şöyle dedi: "Olay sonrasında öğrenci intihara kalkışmış ve olay gününden beri okula gitmemiştir. Aile savcılığa giderek şikayetçi olmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı olayla ilgili olarak, "Müfettişler görevlendirildi. Bu tür iddiaların olmadığı tespit edilmiştir. Böyle olunca da dosya kapatılmış. Çocuğun yalan söylediği kanaatine varıldı. Ailenin bu dedikoduyu neden çıkardığına anlam veremedik. Derhal soruşturma başlatacağız. Olayın en ince ayrıntısına kadar soruşturacağız' demiştir. "

-"GEBELİK TESTİ YAPTIRMA HAKKI VAR MI?"-

CHP'li Dibek, Milli Eğitim Bakanı'na şu soruları yöneltti: "Okul müdürünün, "erkeklerle çok geziyor' gerekçesi veya herhangi bir başka gerekçe ile 13 yaşındaki bir kız öğrenciye zorla gebelik testi yaptırma hakkı var mıdır?

Bu olay açıkça insan haklarına aykırı değil midir?

Aile savcılığı başvurmadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından nasıl bir soruşturma yapılmıştır?

Öğrencinin olay gününden beri okula gelmediği yapılan soruşturmada ortaya koyulmuş mudur? Öğrencinin okula gelmemesi ile ilgili aile ile görüşülmüş müdür?

Gebelik testi talimatını verdiği öne sürülen müdür hakkında soruşturma tamamlanıncaya kadar bir görevden uzaklaştırılma işlemi uygulanacak mıdır?

Ailenin basında çıkan iddialarına göre, olaya tanık olan rehberlik öğretmeni ve diğer öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan ve kapatılan soruşturma kapsamında müfettişlerce dinlenmiş midir?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title