Haberler

İlköğretim Okulu Öğrencisinin "Ebru" Sevgisi

"kalemsiz, fırçasız resim sanatı" olarak adlandırılan "ebru" sanatı oldu.

Yaşıtları bebekleriyle oynayarak zaman geçirirken, Ayşe Ezgi Subaşı'nın (8), tercihi "su üzerine resim yapmak" ya da

"kalemsiz, fırçasız resim sanatı" olarak adlandırılan "ebru" sanatı oldu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan anne Şerife ile PAÜ Hukuk Bürosu'nda görevli baba Süleyman Subaşı'nın tek çocuğu olan, Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Ayşe Ezgi, Türk kültüründe önemli bir yere sahip ebru sanatına duyduğu ilgiyi, Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kursa annesiyle birlikte katılarak pekiştirdi.

Geçen yıl ekim ayında başlayan ve beş ay süren kursta, hocası Turgay İnci'den edindiği bilgiler ışığında çalışmalarını sürdüren Ayşe Ezgi, ebru sanatına ilgisinin televizyon programlarında gördüğü çalışmalarla başladığını, ailesinin eğitim olanağı sağlayarak bu konuda kendisine destek verdiğini söyledi.

Yaptığı sanatı "Kitre veya benzeri maddelerle yoğunluğu artırılmış su üzerine özel fırçalar yardımıyla boyaların serpilip, orada meydana gelen desenlerin kağıda alınmasıyla elde edilen bir sanat dalı" olarak özetleyen Ayşe Ezgi, "Sokakta oyun oynamayı değil, resim yapmayı ve ebru sanatıyla ilgilenmeyi seviyorum. Büyüdüğümde resim öğretmeni olacağım" dedi.

Ahşap ve cam boyaması da yapabildiğini ifade eden Ayşe Ezgi Subaşı, "Ebru kursuna annen ile birlikte katılmışsınız. Hanginizin çalışmaları daha güzel?" sorusuna "Tabi ki benim" yanıtını verdi ve çalışmalarını ileride açacağı bir sergiyle beğeniye sunacağını belirtti.

Anne Şerife Subaşı da kızının resim konusunda yetenekli olduğunu, onun isteği üzerine birlikte kurs aldıklarını ve ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Baba Süleyman Subaşı da kızının resim sanatına ilgisinin artarak devam ettiğini, kendisini geliştirmesi konusunda desteklediklerini kaydetti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title