Haberler

İlkadım'da 'Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti'

İlkadım Belediyesinin her yıl Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ’Gönül Sohbetleri ve Kur’an Ziyafeti’ programlarının dün akşamki konuğu İsmailağa Cemaati’nin önemli vaizlerinden Hakan Coşkun oldu.

İlkadım Belediyesinin her yıl Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği 'Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti' programlarının dün akşamki konuğu İsmailağa Cemaati'nin önemli vaizlerinden Hakan Coşkun oldu.

Cemaate seslenen Hakan Coşkun, "Cebimizde taşıdığımız 33'lük tespihlerin bile ne zaman benimle Allah'ı zikredeceksin diye feryadı var. Mümin kardeşlerim Peygamber Efendimiz'in sünnetiyle davranınız ve hiç kimseyi hor görmeyiniz. Günahkar olsa bile kardeşlerimize ellerinizi uzatın ve yüreklerine dokunun. Bu mübarek Ramazan ayında oruç tutmayı sadece aç kalmak olarak görmeyin. Elinizle, gözünüzle, kulağınızla ve bil hassa dilinizle günahtan kaçının" dedi.

"Hz. Peygamber, kimseyi ötekileştirmedi"

Ülkenin birlik ve beraberliğe şu an en çok ihtiyaç duyduğu zamanlar olduğunu söyleyen Coşkun, "Hz. Peygamber, hiç kimseyi ötekileştirmedi. Mekke sokaklarında ve caddelerinde gezerken şu şekilde dolaşıyordu 'La ilahe illallah' diyerek kurtulun. Kurtuluş buradadır. Huzur İslam'dadır. Camilerin gölgesinde yetişen nesil, Çanakkale'de omuz-omuza düşmana karşı büyük mücadele veren ecdadın torunları bizler bugün neden köprü altındaki bonzai kullanan gence ulaşamadık. Hep ötekileştirmekten, hep kendimizi diğer insanlardan üstün görmekten kaybediyoruz" diye konuştu.

Bonzai konusuna değinen Coşkun, "Camilerin gölgesinde yetişen nesil, Çanakkale'de omuz-omuza düşmana karşı büyük mücadele verdi. Ecdadın torunları olarak bizler, bugün neden köprü altlarında, köhne ve metruk binalarda bonzai kullanan gence ulaşamadık. Hep ötekileştirmekten, hep kendimizi diğer insanlardan üstün görmekten kaybediyoruz" şeklinde konuştu.

Tok: "Kardeşlik ayını doyasıya yaşamalıyız"

Teravih namazı sonrasında Hakan Coşkun ve cami cemaati ile çay içerek sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Her Ramazan olduğu gibi bu ramazanı da ibadet ve kardeşlikle geçirmek için programlar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu akşam bizi kırmayarak konuğumuz olan değerli hocamız Hakan Coşkun'a güzel sohbetleri için teşekkür ederim. Hocamızın da vurguladığı gibi bu mübarek günleri ibadet ve kardeşliğimizi pekiştirmek için iyi değerlendirmeliyiz. Bizlerle bir arada olan bütün hemşehrilerime gönülden teşekkür ederim" dedi.

Başkan Tok daha sonra cami etrafında bulunan Derebahçe esnafını ziyaret ederek taleplerini dinledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Coşkun Erdoğan Tok Çanakkale İlkadım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title