Haberler

İlk Fütürist Shuffle Gerçekleştirildi

Fütüristler Derneği Düzenlediği İlk 'Fütürist Shuffle' Toplantısıyla Olumlu Gelecek Tasarımı için Bir Adım Daha Attı.

Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, dernek olarak son bir yılda önemli etkinliklere ve başarılara imza attıklarını, fütürist shuffle’ın da olumlu gelecek tasarımı açısından hem şirketlere hem de sektörlere yol gösterici olmasını hedeflediklerini söyledi.

Toplumun her kesiminde ilerici, yenilikçi vizyon algısı geliştirerek temelde gelecek algısını değiştirmek için çok çalıştıklarının ve farkındalık geliştirdiklerinin altını çizen Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin ise, ilkini gerçekleştirdiklerini Fütürist Shuffle gibi etkinliklerle fütürizmi maksimumda yaymak için çalıştıklarını ifade etti. Murat Şahin, “Sadece İstanbul odaklı bir dernek değiliz. İstanbul’dayız, Gaziantep’teyiz, İzmir’deyiz. Genç Fütüristlerle üniversitelerde ve liselerdeyiz. Future Talks, Fütüristler Zirvesi, bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz Fütürist Shuffle gibi etkinliklerle önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı yayılacağız ve hem üye sayımızı artıracağız hem de fütürizmi toplumun her kesimine yayacağız” diye konuştu.

Microsoft geleceği şekillendirmek için yılda 9,5 milyar dolar ayırıyor

İlk Fütürist Shuffle’a ev sahipliği yapan Microsoft’un Pazarlama ve Ürün Grupları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan da fütürist bir şirket olduklarını ve geleceği şekillendirmek için yılda 9,5 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptıklarını söyledi.

Gençlerin inovatif çalışmalar yapmasına ve kendi projelerini hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla DreamSpark isimli özel bir alan kurduklarını ifade eden Çağan, “Ayrıca 2002 yılından bu yana gençleri yaratıcı düşünmeye ve teknolojiden daha fazla yararlanmaya teşvik etmek amacıyla Imagine Cup Yarışması düzenliyoruz” dedi.

Microsoft Windows Pazarlama Grup Müdürü Mehmet Nuri Çankaya ise, inanılmaz bir hızla gelişen teknolojinin yakın tarihte çok farklı pencereler açacağını ve yüzey bilişiminin (surface computing) hayatımızın her alanına gireceğini söyledi.

Touchscreen teknolojisinde yaşanacak gelişmelerle mouse ve klavye kullanmaya gerek kalmayacağını belirten Çankaya, kısa bir süre sonra Brezilya’daki bir öğrenci ile Çin’deki bir öğrencinin aynı ekran üzerinde birbirlerini görerek proje yapabileceklerini ifade etti.

Radyonun 38 yılda ulaştığı penetrasyona Facebook iki yılda ulaştı

Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri, İnternet İş Grubu Yöneticisi Emre Tok da gelişen teknoloji ile birlikte ürün penetrasyonunun da çok daha kısa sürede gerçekleşmesine dikkat çekti. Tok, “Dünyada 50 milyonluk bir penetrasyona sahip olmak için teknolojik aygıtların ve ortamların geçirdiği süreler bize bu durumu net olarak kanıtlıyor. Örneğin radyonun 38 yılda ulaştığı penetrasyona, TV 13 yılda, internet 5 yılda, kameralı cep telefonu 3 yılda, Facebook ise 2 yılda ulaştı” diye konuştu.

Fütürist Shuffle’ın başarı hikâyeleri bölümünde ise, elvedaofis.com projesiyle Özlem Ercan, Hayal Akademisi projesiyle Ercüment Büyükşener, Coproline ile Berke Sarpaş ve Kişisel Gelişim Danışmanı, Eğitim Akademi ile Serap Gökmen projelerini ve başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştı.

Genç Fütüristlere çeşitli hediyelerin verildiği ilk Futurist Shuffle, piza partisi ile çok coşkulu bir atmosferde son buldu.

Fütüristler Derneği tarafından düzenlenen ve sektörlerin öncü isimlerini ve farklı başarı hikâyelerinin yaratıcılarını bir araya getirmeyi hedeflediği Fütürist Shuffle toplantıları 2010 yılında da devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title