Haberler

İlk 100'de Torbalı'dan 15 Firma Girdi

Torbalı ilçesindeki 15 firma, Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından üretimden satış rakamları esas alınarak belirlenen 2014 Yılı Ege Bölgesi En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde yer aldı.

Torbalı ilçesindeki 15 firma, Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından üretimden satış rakamları esas alınarak belirlenen 2014 Yılı Ege Bölgesi En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde yer aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Ege Bölgesi En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde, Torbalı'da faaliyet gösteren firma sayısı, bir önceki yıla göre arttı. 2013 yılı listesinde Torbalı'da kurulu 13 firmanın bulunduğu listede, 2014 kendine yer bulan firma sayısı 15'e çıktı.

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Torbalı'nın Türkiye ve İzmir ekonomisine sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olan katkısının her yıl katlanarak artmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Torbalı'daki firmaların, hazırlanan en büyük sanayi kuruluşları listesinde daha fazla sayıda yer almasının üretime katkı anlamında önemli olduğunu dile getiren söyleyen Olgun, şunları kaydetti:

"EBSO'nun açıkladığı listede tütünden gıdaya, metal üretimden, mobilyaya, tekstilden tarımsal üretime kadar her alanda temsilcimizin olması Torbalı'nın sahip olduğu üretim potansiyelini ortaya koyuyor. Gerek ödediği vergi gerekse de ihracattaki rekor payı ile başarı grafiklerinde üst sıralarda yer alan ilçe sanayisi her geçen yeni yatırımlarla gücüne güç katıyor."

Kaynak: AA / Yerel

Torbalı Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title