Haberler

Ilıcalı "Bu Millet Duruşuyla Tüm Dünyaya Demokrasi Dersi Verdi"

15 Temmuz günü, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen bir grubun darbe girişimini halk soğukkanlılığı ve dik duruşuyla bozdu.

15 Temmuz günü, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen bir grubun darbe girişimini halk soğukkanlılığı ve dik duruşuyla bozdu. Meydanları bir an olsun boş bırakmayan Erzurumlulara Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'da destek verdi.

Darbeci zihniyetin halkı sindirmek için sokağa çıkma yasağı ilan etmesine aldırmayan Erzurumlular, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine çıktığı meydanda demokrasi nöbetini sürdürüyor. Yakutiye kent meydanını dolduran binlerce Erzurumluya seslenen Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, dik duruşlarından ödün vermeyen Dadaşları tebrik etti. Darbenin Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Milli iradenin hakim olduğu meclise yapıldığını belirten Ilıcalı "Bu birlik beraberlik darbecilere büyük bir ders oldu. Darbeyi burda dadaşlar, Türkiye'nin 81 ilinde toplanan vatandaşlar kırdı. Sizlerin sayesinde o kötü günleri yaşamaktan kurtardık. Yaradana sonsuz şükürler olsun."dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin darbeciler tarafından bombalarla tahrip edildiğini belirten Mustafa Ilıcalı, "Meclisin halini televizyonlardan seyrettiniz. ya bunu PKK terör örgütü bile yapmadı. Meclisi ne hale getirdiler. O meclisin içinde sadece Ak Parti mi var. Bu milletin, 78 milyonun seçtiği iktidarı, muhalefeti dört siyasi partinin temsilcileri var. Milli iradeye vurulan en büyük darbe. Devletin tankıyla topuyla, millet iradesini ele geçirmeye kalkıştılar, asker diyemiyorum onlara şöyle altını çizeyim ordunun içerisindeki paralel terör örgütü bunlar." şeklinde konuştu. Darbenin asıl amacının ülkeyi geriye götürmek olduğunun altını çizen Milletvekili Ilıcalı, "14 Yıldır ülkeyi çok iyi yöneten bir iktidar var. Dadaşıma daha refah daha konforlu bir hayat sağlamak için mi yapıyor bu darbeyi. Amaç, ülkeyi yönetenlerin önünü kesmek, ülkenin kazanımlarını geri götürmek. Daha hala 12 Eylül 1980'de ki darbenin izlerini silemiyoruz. Şimdi bu darbenin ülkemize getireceği zararları düşünün. TRT' de okunan korsan bildiride geçen o yeni anayasayı bir düşünün. Türkiye'yi ileri demokrasiye mi götürecek. Darbeyi yapanlara hukuki bir altlık oluşturacak." ifadelerine vurgu yaptı. Erzurumluların idam taleplerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla yanıt veren Ilıcalı, "İstanbul'da katıldığım bir şehit cenazesinde halk Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu hainlerin idamını istedi. Cumhurbaşkanımız, milletimizin talebi bizim için önemlidir diye karşılık verdi. Hükümetimiz meclisteki diğer partilerle görüşecek. Başbakanımız Binali Yıldırım, CHP ve MHP'nin Genel Başkanlarıyla görüşecek. Görüşmenin konusu tahminim ağırlıklı olarak idam kararı olacak" diye belirtti.

Bu demokrasi nöbetinde devletinin milletinin yanında duran herkese teşekkür eden Ilıcalı, "Bir avuç terör örgütü, şer odaklarından destek alıyorlar, asla emellerine ulaşamayacaklar. Bu millet dik duruşuyla tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Genelkurmay Başkanımıza, 1.Ordu Komutanımıza, devletinin yanında olan tüm komutanlarımıza, Emniyet Teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz Allah onlardan razı olsun. Vatanımız için, şehadet şerbeti içen şehitlerimizede Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir emir gelene kadar demokrasi nöbetimize devam edeceğiz." dedi.

Milli mücadelenin başlangıcı olan 23 Temmuz gününün önemini hatırlatan Mustafa Ilıcalı "Erzurum çok önemli anlamlı bir şehir. 23 Temmuz da milli mücadele Erzurum'da başladı. 1919 da Mustafa Kemal Atatürk'ü Dadaşlar saklamış, muhafaza etmiş. Diyorum ki burdan valimize, bakanımıza ilgili kurumlarımıza, gelin 15 Temmuz'u 23 Temmuz ile anlamlandıralım, muazzam bir demokrasi şöleni yapalım." şeklinde çağrıda bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title