Haberler

Ilgın'da İşten Çıkarılan Maden İşçilerinin Eylemi

Ilgın'da işten çıkarılan 17 maden işçisinin, dün işyeri önününde başlattıkları eylem devam ediyor.

Ilgın'da işten çıkarılan 17 maden işçisinin, dün işyeri önününde başlattıkları eylem devam ediyor.

İşletme önünde dün sabah saatlerinde eyleme başlayan 17 işçi, gece boyunca evlerinden getirdikleri odun ve oto lastiklerini yakarak ateşin başında beklediler.

Haklarını alana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade eden Maden-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, "Sendikamıza üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan arkadaşlarımızla, eylemimize gecede eylem çadırımızı terk etmeden 7 gün 24 saat devam ediyoruz. Biz sendika yönetimi olarak işçilerimizin yanındayız. Bizzat bende çadırdan bir an olsun ayrılmadan bekliyorum. Firma yetkililerini yanlışlarından dönmeleri konusunda dün uyarmıştık. Biz işimizin başındayız. Grevimize işten çıkartılan arkadaşlarımız, işe geri alınmazlar ise diğer işçi arkadaşlarımızda sahaya çıkmayarak iş durdurma eylemine gideceğiz" dedi.

İşten çıkartılan personelin ısınmak için yanlarında getirdikleri odun ve eski oto lastiklerini yakıp ısındıklarını aktaran Başkan Çetin, "Gecenin soğuğuna aldırmadan sonuç alana kadar bekleyeceğiz. Ayrıca bize eylem çadırımıza gelerek destek olan sivil toplum örgütlerinin başkanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Nizamiye önünde dün "sendika hakkımız engellenemez, direne direne kazanacağız" şeklinde logan atıp eylem çadırı kuran sendika üyesi işçiler, iş yeri önünde grev başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Beyazıt Konya Ilgın Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title