Haberler

İl Sağlık Müdürlüğü Kampüs Hastanenin Çok Yönlü Etkilerini Analiz Edecek

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Kayseri İli Bölge Hastanesi Etki Analiz Çalışması’ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 71 bin 962 TL mali destek almaya hak kazandı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ' Kayseri İli Bölge Hastanesi Etki Analiz Çalışması' Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 71 bin 962 TL mali destek almaya hak kazandı. Proje ile yapımı devam eden kampüs hastanenin çok yönlü etkileri analiz edilerek acil eylem planı oluşturulacak.

Proje hakkında bilgi veren Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Müdürlüğümüz proje birimi tarafından hazırlanarak Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Kapsamında sunulan Kayseri İli Bölge Hastanesi Etki Analizi Çalışması başlıklı projemiz ajans tarafından 71.962,00 TL mali destek almaya hak kazanmıştır" dedi.

Dr. Kılıç, "Proje 3 ay sürecek olup ilimizde yapımına başlanılan ve Türkiye'nin ilk bölge hastanesi olma yolunda hızla çalışmalarına devam edilen kampüs hastanenin TR72 Bölgesine yönelik sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları açısından sosyal, ekonomik, ulaşım, barınma, acil ve komplike hastalıkların tedavi sürecine yönelik çok yönlü etkilerinin analizinin yapılmasıdır. Kayseri Kampüs Hastanesi projelendirilmesi ve yapımına daha önce başlanmış olması sebebi ile hedef grup ve nihai grup üzerindeki projenin etkinliğinin ve yan etkilerinin değerlendirilerek önleyici, geliştirici ve acil eylem planları oluşturmayı planlamaktayız" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kılıç, "Kayseri İli Bölge Hastanesi Etki Analizi Çalışması bir araştırma projesi olup sonuçları değerlendirilerek sağlık kuruluşları, yerel yöneticiler, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimleri ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title