Haberler

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, 2014 yılının birinci dönem genel değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman başkanlığında gerçekleşti.

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, 2014 yılının birinci dönem genel değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman başkanlığında gerçekleşti.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen değerlendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyük Hatipoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda kamu kurum amirleri katıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa'daki 354 projenin yüzde 37'sini bitirdiklerini söyleyerek, "Genel olarak ilimizdeki yatırımlar tarım, ulaştırma, sağlık, eğitim ve enerji sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Tarım sektöründe ilimizde 111 proje ile birinci sırada yer almaktadır. Merkezi bütçe ödeneğinin tahsisi açısından ilimize gelen ödeneğin yarısından fazlasını almıştır" dedi.

Ulaştırma ve sağlık sektöründeki projelerin yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ulaştırma sektöründe Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa, Akziyaret Havaalanı, Hilvan ayrımının yüzde 87 gerçekleşmiştir. Bununla birlikte Nissibi Köprüsü yapımı, Şanlıurfa-Viranşehir yol yapımı, Şanlıurfa-Akçakale ve Şanlıurfa Şehir geçişi projesi devam etmektedir. Sağlık sektöründe ise Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu içerisinde 600 yataklı araştırma hastanesi, Halfeti 30 yataklı Devlet Hastanesi ile Eyyübiye'de 400 yataklı Devlet Hastanesi, Akçakale'de 75 yataklı devlet hastanesi devam eden yatırımlardandır. Ayrıca bin 700 yataklı Şehir Hastanesi için yer tahsis edilmiştir. Bununla birlikte Hayati Harrani'de 6 hekimlik ASM, 112 Acil noktası ve Karaköprü ilçemizde 6 hekimlik ASM ve 112 acil noktası tamamlanan projelerdendir."

Eğitim sektörüne de değinen Vali Yardımcısı Durman, "Eğitim alanında Harran Üniversitesi Kampus altyapı inşaatı ve Bağlarbaşı Anadolu Lisesi devam etmektedir. Sporcu antrenman ve kamp tesisi ile Şanlıurfa Müzik projesi yapımı tamamlanan projeler arasındadır. Ayrıca Siverek ortaöğretim pansiyonu merkez 32 derslik genel lise, Şairnabi Anadolu Lisesi önemli projelerimiz arasında yerini almaktadır" diye konuştu.

Vali Yardımcı Aylin Kırcı Duman'ın açıklamalarının ardından toplantıya katılan kamu kurum amirleri karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Ertekin Mehmet Kaya Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title