Haberler

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Hayvan Refahı Eğitimi ve Sınavı

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan satıcılarına, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik eden bakıcılara hayvan refahı eğitimi verdi.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan satıcılarına, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik eden bakıcılara hayvan refahı eğitimi verdi.

İl Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Oya Akdeniz, İl Müdürlüğü personeli ve hayvan işletmesi sahipleri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, hayvan refahının günümüzde ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Yıldız, "Bu programla hayvan nakli işlemini hem kayıt altına almak hem de bilinçli yapılması amaçlamıştır. Çünkü hayvanlar bize emanettir. 10 hayvan koyulacak yere 15 hayvan koyup daha fazla para kazanalım hırsıyla hareket edersek bize emanet olan hayvanlara zulmetmiş oluruz. Bu programdaki asıl gayemiz nakil araç sürücülerinin araçlarının üzerindeki hayvanları bilmesi tanıması, o hayvanların dilinden, bakımından anlayan, sevk ve idaresini bilinçli bir halde yapmasıdır." dedi.

"CANLI VARLIK TAŞINDIĞININ FARKINDA OLUNMALI"

Nakil ve hayvan taşıyıcılığı yapacak kişilere, bakıcı niteliği de kazandırılması gerektiğini belirten Yıldız, "Önemli olan burada cansız bir şey değil canlı varlık taşıdığının farkında olmasıdır. Bu yönetmelik sayesinde eğitim almış ehil kişilerce hayvanlar eziyet görmeden bir yerden bir yere nakledilecekler. Yönetmelikle beraber getirilen, yolculuğun 8 saatten fazla sürmesi durumunda uygun aralıklarla hayvanlara yem-su verilmesi ve dinlendirilmesi zorunluluğu, hayvan refahı için büyük önem taşımaktadır hayvan refahına gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde kesim için nakledilen hayvanlarda etlerin daha sağlıklı ve kaliteli olmasını sağlayacaktır" dedi.

Veteriner Hekim Tolga Güler'in yaptığı sunumun ardından sınav yapılarak başarılı olanlara yeterlilik belgesi, nakliyecilere yetki belgesi, hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verilerek eğitim sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacı Dursun Yıldız Akdeniz Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (1)

ak takipçi:

sayın müdür hacı yıldız memur refahından sonra hayvan refahına gelmiş. helal olsun. Memuru 1 yıldır devletten maaş alıp manisa da geziyor. kendisi hayvan refahını düşünüyor. bu bir uyarı işlem yapılmaz ise bakanlık yetkilileri müdüre soru sorar sanırım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title