Haberler

İl Genel Meclisinde Cumhurbaşkanlığı Tartışması

Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısı yapıldı.

Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısı yapıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı seçimleri damga vurdu. Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyduğunu, bunun da herhangi bir sakınca içermediğini söyledi.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimi için hasan Hüseyin Aytop'un yaptığı basın açıklaması konuşuldu. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, geçtiğimiz günlerde basında çıkan açıklamayı desteklemediklerini söylerken MHP Grup Başkan Vekili Recep Cahit Özer ise "İl Genel Meclisi'nde AKP ile MHP arasında yapılan ittifak belki 5 yıl gider, belki 10 gün sonra bozulur. Ama hiçbirimiz genel siyasetin dışında insanlar değiliz. İnsanlarla her gün genel siyaset yapıyoruz. Genel siyasette de Başbakan, bakanlar kendi adlarını kullanarak siyasi düşüncelerini ve görüşlerini ifade edebiliyorlar. Ben, Çanakkale Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan'ın da görüşünü Belediye Başkanlığı sıfatını kullanarak açıklayabilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili sayın Hicri Nalbant'ın da görüşlerini açık açık ifade edebilmesi gerektiğine inanıyorum. Ben de İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili olarak adayımızın Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu ve bunun için çalışmamız gerektiğini her yerde dile getiriyorum. Bunun için meydan, meydan, miting miting ve köy köy dolaşacağım. Onun için İl Genel Meclis Başkanımız Hasan Hüseyin Aytop'un İl Genel Meclis Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklama bana göre doğrudur. Bir sakınca olduğuna inanmıyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkan vekili Ahmet Çiçek, "Önümüzdeki günlerde Türkiye'de çok önemli bir seçim yaşanacak ve bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki yaşatacak bize. Nedir bu ilk? Allah izin verirse bu seçimde biz ilk kez cumhurbaşkanımızı seçiceğiz ve bundan dolayı bu seçim bir ilk olarak öngörüldü. Yeni cumhurbaşkanını halkoyuyla seçilmiş olmanın verdiği güçlü bir demokratik meşruluğa sahip olacaktır. Bu durumda Türkiye'nin bölünmüş toplumsal yapısı ve etnik-kültürel çoğulluğu karşısında demokratik meşruluğa sahip bir cumhurbaşkanın birleştirici bir figür olma şansı vardır. Daha özel olarak, toplumumuzun hali hazırda içinde bulunduğu gerilim ve hatta kutuplaşma ortamında, demokratik meşruluğu güçlü ve bütün toplumu kucaklamaya hazır bir cumhurbaşkanına Türkiye'nin hayati ihtiyacı var. Ben Sayın Nalbant'ı Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına hakaret ettiği için esefle kınıyorum. Kendisini grubumuzdan özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, "Ben İl Genel Meclisi'nin başkanıyım. Bu salonda yapacağım sevk ve idare etik olarak tarafsız olmamı gerektirir mi? Evet gerektirir. Ama benim İl Genel Meclisi Başkanı olmam, partimden istifa etmemi gerektirir mi? Gerektirmez. Benim bir siyasi partim var. Benim bir siyasi kimliğim var. Yani ben bu konuşmayı, 'Hasan Hüseyin Aytop olarak bu açıklamayı yapıyorum' deseydim bile siz bunu döndürüp dolaştırıp yine 'Meclis Başkanı sıfatıyla bu açıklamayı yapamazsınız' diyecektiniz. O yüzden ben bunu baştan çok net söyledim. Evet ben Hasan Hüseyin Aytop'um. Evet Meclis Başkanı olarak bu açıklamayı yaptım. Ama benim siyasi bir kimliğim var. Bu görevde bu siyasi kimliği taşımama engel değil. Yapıcı ve öz eleştirilere açık olduğumu da ifade etmek istiyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title