Haberler

İl Genel Meclisi'nden Tarihe Geçecek Tavsiye Kararı Açıklaması

İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’a kalkan vazifesi gören Ilgaz Tüneli’nin isminin değiştirilerek 15 Temmuz Kurtuluş Tüneli olması yönünde tavsiye niteliğinde önerge verdi.

İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'a kalkan vazifesi gören Ilgaz Tüneli'nin isminin değiştirilerek 15 Temmuz Kurtuluş Tüneli olması yönünde tavsiye niteliğinde önerge verdi. Oy birliği ile kabul edilen önerge İç İşleri Bakanlığı'na gönderildi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında adının değiştirilmesi yönünde teklif sunulan ve Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Boğaziçi Köprüsü'nün ardından bir isim değişikliği talebi ise yapımı devam eden ve yılsonuna açılması beklenen Ilgaz Tüneli için geldi.

AK Parti İl Genel Meclisi Bozkurt Üyesi Cemalettin Sarı, darbe gecesi Başbakan Binali Yıldırım'a adeta kalkan vazifesi gören Ilgaz Tüneli'nin adının değiştirilmesi için tavsiye niteliğinde önerge hazırladı. Sarı hazırladığı önergede, "15 Temmuz gecesi yaşanan son derece vahim hadise sonrası Sayın Başbakan TV kanallarında sığınma amaçlı olarak bu tünel şantiyesini kullandığını anlatmış ve bütün ülkenin gündemine Kastamonu'muz güvenilir olması ile gelmiştir. Bu sayede Türk Halkı Kastamonu'nun kurtuluş savaşındaki rolü ve önemini bir kez daha hatırlamıştır. Bu nedenledir ki bu karanlık geceden aydınlığa kurtuluşun simgelerinden biri haline gelmiş olan, Sayın Başbakan'ın dahi güvenilir bölge olarak görmesinin vesilesiyle bu tünelin adının '15 Temmuz Kurtuluş Tüneli' olarak değiştirilmesi için Meclisimiz tarafından bir tavsiye kararı alınarak Sayın Başbakan'a gönderilmesini arz ederim" açıklamasında bulundu.

Cemalettin Sarı'nın yazılı önergesi İl Genel Meclisi üyeleri tarafından da kabul gördü. Tavsiye niteliğindeki önerge oy birliği ile kabul edilerek İç İşleri Bakanlığı'na gönderildi. Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi sonrasında katıldığı bir televizyon programında: "Anayoldan gelince 'Karayolu güvenli değil, girmeyin' diye uyarılarda bulununca arkadaşlar, farklı güzergahı tercih etme ihtiyacı duyduk. Bir yandan da yapılacak işleri organize ediyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Bir yandan da yola devam ediyoruz. Petek yoluna geldik. Gerede'den ayrıldık. Samsun istikametine, oradan Ilgaz'a. O ara biraz tehditler arttı. Ilgaz Tüneli'ne gittik. O tünelde biraz kaldık. İnsanın nereden aklına gelecek. Temelini attığımız tünel gün gelecek kalkan, sığınak olacak. Böyle bir hatıra da yaşadık" ifadelerini kullanmıştı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Ilgaz Tüneli Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title