Haberler

İl Genel Meclis Toplantısı

Samsun İl Genel Meclisi, Samsun’un Yakakent ilçesi ile Sinop ili Dikmen ilçesi arasındaki sınırın değiştirilmesine ilişkin talebi, ‘sınır değişikliğini gerektirecek herhangi bir geçerli nedenin bulunmadığı’ gerekçesiyle reddetti.

Samsun İl Genel Meclisi, Samsun'un Yakakent ilçesi ile Sinop ili Dikmen ilçesi arasındaki sınırın değiştirilmesine ilişkin talebi, 'sınır değişikliğini gerektirecek herhangi bir geçerli nedenin bulunmadığı' gerekçesiyle reddetti.

Samsun İl Genel Meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Ocak ayı üçüncü bileşiminin açılışını yapan Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, yapılan yoklamanın ardından gündem maddeleri okundu. İlk gündem maddesi olan Asarcık ve Havza ilçelerindeki okulların fiziki durumları ile ne gibi ihtiyaçlarının olduğu konularında tespit yapılarak, varsa ihtiyaçlarının giderilmesi için neler yapılabileceği hakkındaki raporu okuyan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi Bekir Yıldırım, Asarcık ve Havza ilçelerindeki okulların ihtiyaçları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra gündemin ikinci maddesine geçilmeden önce Meclis Başkanı Karakurt, başka bir yerde toplantıya katılacağı için yerini Meclis Başkan Vekili Kaşif Aksoy'a devretti. Ardından gündemin ikinci maddesi olan Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerindeki sağlık kurumu hastanelerinin mevcut durumları ile personel durumunun ne olduğunun belirlenerek eksikliklerin giderilmesi için neler yapılabileceği raporunu Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen okudu.

Ardından gündemin son maddesi olan Yakakent ilçesi ile Sinop ili Dikmen ilçesi arasındaki sınır anlaşmazlığı hakkındaki raporu Hukuk Komisyonu Başkanı Kaşif Aksoy adına Meclis üyesi İsmail Kurt okudu. Kurt, "Sınır değişikliği talep edilen sahanın, Yakakent ilçesine bağlı Asmapınar köyü hudutları dahilinde ve köyün kuzey bölümünde Kanlıçay (Güzelceçay) ile Sinop-Samsun asfaltı arasında mahallin Kürtün Deresi'nden başlayıp, Karadeniz'e kadar uzanan saha olduğu, saha üzerinde herhangi bir yerleşim yeri olmayıp bir kısmında tarım arazisi ve diğer bir kısmında ise Karayolları teşkilatı adına kamulaştırılmış alanda yol yapım şantiyesinin bulunduğu, Yakakent ilçesi Asmapınar Köyü Muhtarı Satılmış Çakır tarafından, köylerin Çayağzı bağlısı mevkisinde sınır değişikliği yapılmasına kendisinin ve köy halkının rıza göstermedikleri, bu kısımda arazisi olanların bir kısmının Yakakent ilçesine, bir kısmının ise Sinop İli Dikmen ilçesinde ikamet ettiği belirtilmiştir" dedi.

YAKAKENT İLÇESİ İLE SİNOP İLİ DİKMEN İLÇESİ SINIR ANLAŞMAZLIĞI

Mevcut 2 il sınırının mahallen Kürtün Deresi ve Kanlıçay'ın (Güzelceçay) iki il arası sınır olduğunu, bu sınırın ise belirgin, değişmez ve tabii bir hat olduğunu belirten Kurt, "Sınır değişikliği talebinin nedeninin Dikmen ilçesi halkı ve görevli memurların, yeni yapılan kara yolu üzerinden Sinop merkezine giderken il sınırları dışına çıkarak Samsun ili sınırları içerisine girdikleri, burada bir olay olması halinde Yakakent ilçesi görevlileri tarafından müdahale edileceği ve memurların il sınırları dışına çıkmasından dolayı her defasında izin almak zorunda kaldıkları düşüncesinden kaynaklandığı görülmüştür. İlimiz Yakakent ilçesi ile Sinop ili Dikmen ilçesi arasında iki il sınırının mevcut sınır olan belirli değişmez ve tabii sınır olan ve mahallen Kürtün deresi ile eski Yakakent - Gerze yolunun birleştiği yer başlangıç noktası alınarak buradan mahallen Kürtün Deresi'nin akış istikametinde Kanlıçay Deresi ile birleştiği noktaya, buradan dereyi akış istikametinde takip ederek son bulan hat olarak kalması gerektiğine ve sınır değişikliğini gerektirecek herhangi bir geçerli nedenin de bulunmadığı 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 2.maddesinin (D) fıkrası ve Sınır Anlaşmazlığı, Mülki Ayrılma ve Birleşme ile Köy Kurulması ve Kaldırılması Hakkında Yönetmeliğin 10. maddesi gereğince Komisyonumuzca uygun görülmüştür" diye konuştu.

Açıklamanın ardından oylanan talep reddedildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakakent Kürtün Dikmen Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title