Haberler

İl Emniyet Müdürü Tonbul Muhtarlarla Buluştu

İl Emniyet Müdürü Tonbul: "Kamu gücünü elinde bulunduran biri olarak değil, vatandaşın yerine kendimizi koyarak hizmet etmeliyiz"

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kepez ve Aksu ilçelerindeki mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Tonbul, Muhtarlarla Çözüm Topluluğu Projesi kapsamında Uncalı Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda yaptığı konuşmada, "Yaşanabilir kentler ancak yaşanabilir mahallelerden oluşur" ilkesinden yola çıktıklarını söyledi.

Şehirlerde en alt birimlerin mahalleler olduğunu, mahallelerdeki güvenlik sorunu çözüldüğü zaman şehrin sorununun çözüleceğini belirten Tonbul, "Sizler vatandaşın sesini devlete ulaştıracak seçilmiş kişilersiniz. Kamu gücünü elinde bulunduran biri olarak değil, vatandaşın yerine kendimizi koyarak hizmet etmeliyiz. Memur, devletin ve milletin kuludur" dedi.

Bir devletin güçlü olması için milletinin o devlete inanıp güvenmesi gerektiğini ifade eden Tonbul, muhtarlar vatandaşın sorun, öneri ve taleplerine ne kadar çok duyarlı olursa vatandaşın da devletine o denli güveneceğini dile getirdi.

Tonbul, Kepez ilçesinin yoğun göç alması nedeniyle kozmopolit bir yapısı olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Suç çeşitliliği açısından hareketli bir yer olmasına rağmen Kepez'de son bir yılda geçmiş yıllara göre suç oranlarının düştüğünü anlatan Tonbul, bu başarıda da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla kurulan iletişim ve işbirliğinin öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Toplantı sonunda muhtarların sorularını da yanıtlayan Tonbul, muhtarlarla görüş alışverişinde bulundu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title