Haberler

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başkanlığında yarın toplanacak.

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce başkanlığında yarın toplanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kurul, iklim değişikliğinin zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve bu konuda ülkenin şartları da dikkate alınarak uygun iç ve dış politikaların belirlenmesi amacıyla Başbakanlık Genelgesi ile oluşturuldu.

Güllüce'nin başkanı olduğu Kurulun toplantısı, yarın saat 15.00'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmasını Güllüce'nin yapacağı toplantının gündeminde, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerine ilişkin gelişmeler, 2015 sonunda Paris'te gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'nda kabul edilmesi planlanan ve 2020 sonrasında geçerli olacak yeni küresel iklim anlaşmasına yönelik ülkenin hazırlıkları yer alıyor.

Toplantıda, ayrıca, iklim değişikliği müzakerelerinde Türk heyetine başkanlık edecek başmüzakereci de görevlendirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title